Rekonstrukcija saobraćajnica u ulici Paromlinska i Ćamila Sijarića

27.11.2014. 11:28 / Izvor: eKapija.ba
Rekonstrukcija saobraćajnica u ulici Paromlinska i Ćamila Sijarića

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i izvršni direktor firme "GP PUT“ Semin Mešić potpisali Ugovor o izvođenju radova.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i izvršni direktor firme "GP PUT" Semin Mešić potpisali su jučer u zgradi Općine Novo Sarajevo Ugovor o sanaciji saobraćajnice u ulici Paromlinska (dionica ulice Nedima Filipovića do raskrsnice sa ulicom Bugojanska) i rekonstrukcije dijela saobraćajnice u ulici Ćamila Sijarića sa objektima, navodi se na internet stranici Općine Novo Sarajevo.

Navedeni radovi podrazumijevaju djelimično skidanje postojećih asfaltnih ili betonskih zastora na saobraćajnicama, nasipanje tampona, izradu kolovozne konstrukcije, a pri tome vodeći računa o objektima uz saobraćajnice, nivelaciji postojećih šahtova, te odvodnji površinskih voda.

U svom obraćanju, Općinski načelnik Nedžad Koldžo rekao je kako se navedeni radovi realiziraju na osnovu zahtjeva građana ovih mjesnih područja, a u okviru projekta velikih opravki, te da je naredne budžetske godine planirana i rekonstrukcija preostalog dijela saobraćajnice u ulici Paromlinska.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od oko 168.000 KM.

Nadzor nad izvođenjem radova vršit će firma "Aber Design“ iz Sarajeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije