ZTC "Banja Vrućica" renovira hotel Hercegovina

01.12.2014. 11:41 / Izvor: eKapija.ba
ZTC 'Banja Vrućica' renovira hotel Hercegovina
OTVORI GALERIJU

Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica ovih dana počinje aktivnosti oko temeljnog renoviranja hotela Hercegovina, u okviru kojeg će biti rekonstruisana vodovodna i kanalizaciiona mreža i renovirane sve sobe zajedno sa kupatilima.

Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" nastavlja nizati uspjehe. Osim dobrih rezultata poslovanja koje očekuju i ove godine, Vrućici je zvanično potvrđen kvalitet usluga dodjeljivanjem certifikata ISO 9001:2008.

Aleksandar Radošević, Izvršni direktor marketinga i prodaje Banje Vrućica za eKapija.ba je kazao kako dobijanje ISO 9001:2008 doživljava kao formalnu potvrdu dosadašnjeg kvaliteta.

"Ovaj sertifikat nas obavezuje da sa održavanjem ovih standarda ne samo nastavimo, nego da ih dodatno pospješujemo, što će samo povećati zadovoljstvo naših gostiju", kaže Radošević.

Sve ovo ne bi se desilo da se u protekle četiri godine u Zdravstveno-turistički centar nije investiralo. Urađena je kompletna rekonstrukcija hotela “Kardial” sa izgradnjom modernog wellness centra, kompletna rekonstrukcija terapijskog centra, renovirane su sobe u hotelu Srbija, izgrađen je otvoreni bazena sa pretećim sadržajima, fudbalski stadion sa vještačkom travom, sportski balon te teniski teren.

"U proteklom periodu privukli smo zanačajan broj gostiju koji dolaze na naše zdravstvene programe iz Hrvatske i Slovenije. Samo gosti iz Hrvatske su prošle godine ostavarili preko 30.000 noćenja po osnovu zdravstvenog programa, a taj broj će biti premašen ove godine. Sve ovo je veliki zamajac razvoju zdravstvenog turizma ne samo teslićkog kraja, nego i cijele Republike Srpske i Bosne i Hercegovine", kazao je Radošević, naglašavajući kako njihovu zdravstvenu ponudu čine zdravstveni programi koji se ogledaju u rehabilitaciji kardiovaskularnih, fizijatrijsko-reumatoloških i neuroloških bolesnika.

Uz navedene programe u zdravstvenom centru vrši se i kompletna kardiološka neinvazivna dijagnostika i brojni drugi dijagnostički pregledi. Uz zdravstvene programe u ponudi Banje Vrućica je i wellness program, kongresni program i sportsko-rekreativni program, kao i bogata gastronomska ponudu.

"Upravo ova široka i raznovrsna ponuda uz visoke standarde kvaliteta nas čini prepoznatljivim ne samo na domaćem, nego i na tržištu regiona", dodaje Radošević.

Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica ovih dana počinje aktivnosti oko temeljnog renoviranja hotela Hercegovina, u okviru kojeg će biti rekonstruisana vodovodna i kanalizaciiona mreža i renovirane sve sobe zajedno sa kupatilima.

Hotel Hercegovina je smješten na periferiji Banje Vrućice i ima status Specijalne bolnice za prevenciju, liječenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih i fizijatrijsko-reumatoloških oboljenja. Raspolaže sa 66 soba, odnosno 160 ležaja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije