Danfas realizuje konkretne projekte u obnovljivim izvorima energije

19.12.2014. 09:37 / Izvor: eKapija.ba

Na stambenom objektu porodice Nasupović iz Kalesije instalirana toplotna pumpa, čime će biti omogućeno grijanje bez nabavke ogrjeva i upotrebe dimnjaka.

Firma Danfas d.o.o. iz Kalesije realizovala je projekat instalacije toplotne pumpe na stambenom objektu porodice Nasupović u Kalesiji, čime će ovoj porodici biti omogućeno grijanje bez potrebe nabavke ogrjeva i upotrebe dimnjaka, saopćeno je iz Danfasa za eKapija.ba.

Također, porodici Nasupović biće omogućena jednostavna regulacija temperature, zagrijavanje sanitarne vode, te druge pogodnosti.

Investitor je već iskazao zadovoljstvo projektom i činjenicom da je investicija ekološki prihvatljiva.

Firma Danfas instalirala je veliki broj solarnih kolektora za zagrijavanje vode, a prije par mjeseci Poslovni portal ekapija.ba objavio je, također, vijest o ugradnji toplotne pumpe, koju je realizovala ova kalesijska firma.

Kako je saopćeno, Danfas je već ugovorio nove projekte, a njihova realizacija očekuje se uskoro.

"Ovakvi primjeri iz prakse oslikavaju pravu vrijednost obnovljivih izvora energije i 'pomjeraju nas korak naprijed'. U svakodnevnim televizijskim emisijama, na raznim internet portalima, pa i običnim neformalnim razgovorima govori se o obnovljivim izvorima energije. Mnoge organizacije koriste obnovljive izvore energije kao predmet realizacije svojih projekata. Iako je dobro da se o svemu tome razmjenjuju mišljenja, ipak često se sva ta priča završava isključivo na razgovoru. Firma Danfas d.o.o. zajedno sa svojim kupcima svijetao je primjer iz prakse gdje se realizuju konkretni projekti koji za izvor grijanja koriste obnovljive izvore energije“, navode iz firme Danfas.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije