Uskoro treća faza obnove Međunarodnog centra za djecu i omladinu

17.02.2015. 10:47 / Izvor: eKapija.ba

Ugovor za redovno finansiranje programskog rada Centra iz Budžeta Općine Novo Sarajevo u ukupnom iznosu od 200. 000 KM, potpisao je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica Centra Zorica Miličević.

4U svečanoj sali Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo potpisani su ugovori za redovno finansiranje programskog djelovanja i rekonstrukciju objekta JU "Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo".

Tom prilikom, Ugovor za redovno finansiranje programskog rada Centra iz Budžeta Općine Novo Sarajevo u ukupnom iznosu od 200. 000 KM, potpisao je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica Centra Zorica Miličević.

U svom obraćanju direktorica Miličević zahvalila se Općinskom načelniku i Općini Novo Sarajevo na podršci, a naročito što u vrijeme kada kulturne institucije, nažalost zatvaraju vrata za posjetitelje i korisnike, ovaj Centar uz pomoć Općine uspijeva da služi svrsi i bude na usluzi mladima, ne samo Novog Sarajeva, nego i Kantona Sarajevo.

Nakon toga, Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor firme KRISTAL-KOMERC doo Konjic Sejo Ćibo potpisali su Ugovor za izvođenje radova na sanaciji i rekonstrukciji objekta JU Međunarodni centar za djecu i omladinu- III faza, u iznosu od oko 206. 000 KM.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da Općina Novo Sarajevo svake godine izdvaja značajna sredstva za rad i aktivnosti, te rekonstrukciju objekta Centra za mlade u cilju da ova ustanova u što boljim uslovima pruža što kvalitetniju uslugu omladini koja tu provodi svoje slobodno vrijeme, odnosno da na pravi način služi svojoj prvobitnoj namjeni.

Treća faza predviđa izvođenje građevinsko-zanatskih radova na zamjeni preostale stare fasadne na jugoistočnoj, sjeveroistočnoj i dijelom na jugozapadnoj strani objekta. Realizacija projekta sanacije i rekonstrukcije objekta Međunarodnog centra za djecu i omladinu  je do sada, kroz prve dvije faze,  obuhvatila sanaciju dijela zgrade Centra u kojem su smješteni sala za vjenčanja i Centar za razvoj karijere koji je opremljen najsavremenijom tehničkom opremom. U drugoj fazi su izvedeni su radovi na izgradnji novog kraka stepeništa, vanjsko uređenje koje podrazumijeva izradu platoa ispred glavnog ulaza, te izradu šetnica uz zapadnu i sjevernu stranu objekta. Za realizaciju prve dvije faze Općina Novo Sarajevo uložila je sredstva u iznosu od 630.000, što je sa trećom fazom radova ukupno 836. 000 KM. saopćeno je iz press službe Općine Novo Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije