Hifa Oil gradi benzinsku pumpu u Švrakinom Selu

Investicije / PROJEKTI

Hifa Oil gradi benzinsku pumpu u Švrakinom Selu

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić je po zahtjevu investitora Hifa Oil d.o.o. Tešanj kao vlasnika zemljišta, podnio inicijativu Gradskoj upravi Grada Sarajeva da se iz režima zabrane građenja izuzme ovo zemljište.

26.02.2015. 09:05 / Izvor: nap.ba

Hifa Oil Tešanj dobila je dozvolu za izgradnju benzinske pumpe sa pratećim sadržajima na današnjoj sjednici Gradskog vijeća sa 18 glasova na lokalitetu Švrakino Selo, piše bh. novinska agencija Patria.

Ovaj lokalitet pripada regulacionom planu "Švrakino Selo - Mlakve". Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić je po zahtjevu investitora Hifa Oil d.o.o. Tešanj kao vlasnika zemljišta, podnio inicijativu Gradskoj upravi Grada Sarajeva da se iz režima zabrane građenja izuzme ovo zemljište.

Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo dao je mišljenje da se predmetni lokalitet može izuzeti iz režima zabrane građenja.

Inače, na ovoj dionici nema nijedne benzinske pumpe, dok u Sarajevu već postoji nekoliko pumpi Hifa Oil.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije