Indijski privrednici zainteresovani za saradnju sa Bijeljinom

19.03.2015. 09:28 / Izvor: eKapija.ba
Indijski privrednici zainteresovani za saradnju sa Bijeljinom

Gradonačelnik Mićić je izrazio očekivanje da će iskustvo semberskih i indijskih privrednika i mogućnosti za obostranu korist, prije svega, proizvođača i prerađivača hrane doprinijeti uspostavljanju privredne saradnje

Indijski privrednici su zainteresovani za ulaganje na području Bijeljine, prije svega u poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda, istakao je nerezidentni ambasador Indije u BiH Malaj Mišra poslije sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i predsjednikom Područne privredne komore Bijeljina Mihajlom Vidićem. Indijski diplomata je dodao da Grad Bijeljina ima najveće kapacitete u BiH u oblastima za koje su zainteresovani indijski investitori, a za april ove godine je najavio posjetu Bijeljini privredne delegacija iz Indije, navodi se na internet stranici Gradske uprave Bijeljina.

Gradonačelnik Mićić je izrazio očekivanje da će iskustvo semberskih i indijskih privrednika i mogućnosti za obostranu korist, prije svega, proizvođača i prerađivača hrane doprinijeti uspostavljanju privredne saradnje.

"Gradska uprava će, u saradnji sa Područnom privrednom komorom, indijskoj privrednoj delegaciji predstaviti najvažnije razvojne projekte u Gradu Bijeljina, ali i u regiji, jer je interes Bijeljine i okolnih opština uvezivanje i zajednički nastup na tržištu kapitala", najavio je gradonačelnik Mićić.

Među najznačajnijim projektima koji će biti, pored potencijala za proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda, ponuđeni indijskim investitorima biće Luka Rača, fabrika cementa u Ugljeviku i fabrika „Alumina“ u Zvorniku, a prvi koraci u privrednoj saradnji bijeljinskih i indijskih kompanija nedavno su već napravljeni ugovoranjem izvoza proizvoda od drveta u Indiju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije