Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo dobija novu fasadu

20.07.2015. 14:23 / Izvor: Akta.ba
Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo dobija novu fasadu
OTVORI GALERIJU

Do sada su završeni radovi na sanaciji sjeveroistočne fasade i dio jugoistočne fasade Centra. Vrijednost treće faze radova je oko 206.000 KM.

Radovi na rekonstrukciji objekta JU "Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo" na Grbavici ušli su u treću fazu, kojom je predviđeno izvođenje građevinsko-zanatskih radova na zamjeni preostale stare fasadne opne na jugoistočnoj, sjeveroistočnoj i dijelom na jugozapadnoj strani objekta.

Kako se navodi na internet stranici Općine Novo Sarajevo, do sada su završeni radovi na sanaciji sjeveroistočne fasade i dio jugoistočne fasade Centra.

Izvođač radova je "Kristal - Komerc" iz Konjica, dok stručni nadzor vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Vrijednost treće faze radova je oko 206.000 KM.

Realizacija projekta sanacije i rekonstrukcije objekta JU "Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo" do sada je kroz prve dvije faze, obuhvatila sanaciju dijela zgrade Centra (građevinsko – zanatski i instalaterski radovi na dijelu fasade i u prizemlju objekta) u kojem su smješteni sala za vjenčanja i Centar za razvoj karijere opremljen najsavremenijom tehničkom opremom.

U drugoj fazi su izvedeni radovi na izgradnji novog kraka stepeništa, vanjsko uređenje koje podrazumijeva izradu platoa ispred glavnog ulaza te izradu šetnica uz zapadnu i sjevernu stranu objekta, te prema novom ulazu.

Općina Novo Sarajevo je za realizaciju prve dvije faze uložila sredstva u iznosu od 630.000 KM.

Foto: Općina Novo Sarajevo

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije