Vlada ZDK odobrila 211.108 KM za projekte iz oblasti šumarstva

15.12.2015. 12:31 / Izvor: Akta.ba
Vlada ZDK odobrila 211.108 KM za projekte iz oblasti šumarstva

Vlada Kantona donijela je Zaključak o odobravanju sredstava JP Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona d.o.o. Zavidovići za finansiranje projekata iz oblasti šumarstva.

Na 36. sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu,Vlada Kantona donijela je Zaključak o odobravanju sredstava JP Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona d.o.o. Zavidovići za finansiranje projekata iz oblasti šumarstva.

Od ukupno dvadeset projekata, kandidovanih od strane JP Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona d.o.o. Zavidovići, odobreno je finansiranje njih šesnaest.

Radi se o namjenskim sredstvima u iznosu od 211.108,78 KM koja će biti iskorištena za: podizanje novih šuma, rekonstrukciju šuma i šumskih zemljišta, čišćenje šuma i pošumljavanje opožarenih površina, provođenje šumsko-uzgojnih i zaštitnih mjera, te za druge aktivnosti koje doprinose unapređenju šuma, a za krajnji cilj imaju poboljšanje općekorisnih funkcija šuma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije