U toku radovi na izgradnji crpne stanice vodovoda u naselju Vitkovići

27.05.2016. 13:33 / Izvor: Akta.ba
U toku radovi na izgradnji crpne stanice vodovoda u naselju Vitkovići

Riječ je o projektu izgradnje vodovoda kojim će se obezbijediti konstantno sanadbijevanje vodom Industrijske zone Vitkovići i samog naselja.

Nakon što je potpisan ugovor o ustupanju radova na izgradnji crpne stanice i potisnog vodovoda sa gravitacionim cjevovodom od rezervoara ''Vitkovići 2'' u naselju Vitkovići – Goražde sa firmom ''ŠF Inženjering'' d.o.o. Tuzla u toku su radovi na izgradnji crpne stanice vodovoda u naselju Vitkovići.

Riječ je o projektu izgradnje vodovoda kojim će se obezbijediti konstantno sanadbijevanje vodom Industrijske zone Vitkovići i samog naselja, obzirom da je povećanjem broja kompanija u pomenutoj Industrijskoj zoni proteklih godina dolazilo do problema u vososadbijevanju Vitkovića. Ukupna vrijednost projekta je 150.000,00 KM, za koji su sredstva zajednički obezbijedili Vlada BPK-a i Općina Goražde.

Tim povodom, radove koji se izvode na pomenutoj lokaciji posjetio načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović sa saradnicima koji je pritom istakao veliki značaj implementacije ovog projekta kojim će se obezbijediti redovno sandbijevanje vodom naselja Vitkovići i industrijske zone.

''U industrijskoj zoni Vitkovići imamo  sedam novih kompanija i to nas je rukovodilo da krenemo u ovaj veliki projekat koji se sastoji od četiri faze. Prva faza je izrada rezervoara 150 kubika koji smo završili. Druga faza je ova koju upravo radimo, a to je potisni vodovod od Fabrike vode do rezervoara. Treću fazu uskoro radimo, gdje ćemo graditi još jedan rezervoar da bi moglo sve biti snadbijeveno, ne samo Industrijska zona nego i naselje Vitkovići i sva okolna naselje poput Crkvina i Lastavica koji su u nižem nivou od rezervoara. Četvrta završna faza biće spajanje sa vodovodom Starac u naselju Potrkuša'', naveo je Ramović.

Dodao je da je ovo jedan od najvažnijih projekata kojim riješavaju problem vodosnadbijevanja, a samim tim pomažu industrijsku zonu i građane.

''Neće više nikada biti upitno njihovo vodosnadbijevanje, a razlog je što ćemo biti priključeni i na vodovod Starac i Fabriku vode, sa dvije strane biće napajanje. Vrijednost projekta je oko 150.000,00 KM i projekat zajedno sufinansiramo sa Vladom Kantona. Također, na dobrom smo putu da dobijemo sredstva od Vlade SAD tačnije USAID-a oko 300.000,00 KM za naredne faze. Nadam se da ćemo ovaj kompletan Projekat privesti kraju i u konačnici on bi trebao koštati oko 800.000,00 KM'', naveo je Ramović.

Danas smo ovdje na licu mjesta da se uvjerimo u dinamiku radova i ovo što smo vidjeli možemo reći da smo zadovoljni radovima, nadzor je prisutan svaki dan, nije baš ni teren bio tako pristupačan. Rokovi se svi poštuju računam da ćemo do kraja juna zavanično i imati vodosnadbijevanje sa ovog rezervoara.''

Da će rokovi biti ispoštovani naglasila je danas u izjavi za medije direktorica firme ''ŠF Inženjering'' d.o.o. Maida Šahmanović Klepić. ''Meni je drago da su predstavnici Općine odnosno invesitor ovdje na terenu da se uvjere u radove i da su oni zadovoljni izvedenim radovima. Rok izvođenja radova je 90 dana od dana uvođenja u posao, te će rok biti ispoštovan", navela je ona. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije