Stanovnici Aneksa dobili ambulantu porodične medicine

16.07.2016. 10:49 / Izvor: Akta.ba
Stanovnici Aneksa dobili ambulantu porodične medicine

Općina Novi Grad i Ministarstvo zdravstva KS, uložili su sredstva za opremanje objekta i vanjskog uređenja.

Na zadovoljstvo mještana naselja Aneks, gdje živi oko 4.000 stanovnika, danas je svečano otvorena ambulanta porodične medicine. Objekat su, u prisustvu velikog broja građana, otvorili načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, Fuad Husić direktor Javne ustanove Kantona Sarajevo i ispred Ministarstva zdravstva KS prim.dr. Amra Ajanović.

 Riječ je o objektu koji je privrednik Adis Hodžić , uz saglasnost Općine Novi Grad izgradio i ustupio za potrebe otvaranja ambulante porodične medicine. Općina Novi Grad i Ministarstvo zdravstva KS, uložili su sredstva za opremanje objekta i vanjskog uređenja.

„Ambulanta se nalazi u samom centru naselja i dostupna je svima.  Drago nam je jedan ovakav objekat staviti u javnu funkciju , za dobrobit i zadovoljstvo svih građana“, istakao je Efendić

Naglasio je da se radi o gusto naseljenom mjesnom području, gdje se pored  ovog značajnog projekta radi na izgradnji osnovne škole koja će riješiti dugogodišnji problem naselja Aneks i okolnih naselja. Također je kazao da je započela i izgradnja objekta mjesne zajednice „Aneks“. Realizacijom pomenutih infrastrukturnih projekata kvalitet življenja u ovom dijelu općine će biti poboljšan.

Fuad Husić generalni direktor JU Kantona Sarajevo kazao je da je ovo veliki značaj za građane, ali i uposlenike.

„U ovoj ambulanti će  raditi jedan tim porodične medicine koji će pružati usluge i biti na raspolaganju građanima. Otvaranje jednog ovakvog objekta će u velikoj mjeri olakšati život stanovnicima ovog mjesnog područja“, kazao je Husić.

Pored navedenih delegacija otvaranju su prisustvovali i predstavnici Skupštine KS, MZ „Aneks“, „Švrakino selo“, I, II i III, uposlenici Doma zdravlja, predstavnici političkih partija i drugi.

Zahvaljujem se svima koji su doprinjeli realizaciji ovog projekta, te uvažili zahtjeve mještana . Nadam se boljim i kvalitetnijim zdravstvenim uslugama“, istakao je stanovnik naselja Rahman Babić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije