Za rekonstrukciju lokalnog puta Modrin – Zebina šuma 15.000 KM

04.08.2016. 14:11 / Izvor: Akta.ba
Za rekonstrukciju lokalnog puta Modrin – Zebina šuma 15.000 KM

Ovu posjetu ministrica Dautbegović je s načelnikom Kunovcem dogovorila krajem januara ove godine na sastanku održanom tokom njegove posjete resornom ministarstvu.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Amela Dautbegović sa saradnicima posjetila je jučer Općinu Foča u Federaciji Bosne i Hercegovine i tom prilikom s načelnikom ove općine Zijadom Kunovcem potpisala Ugovor o dodjeli i načinu utroška novčanih sredstava u iznosu od 15.000 KM u svrhu sufinansiranja Projekta “Rekonstrukcija - sanacija lokalnog puta Modrin – Zebina šuma, Dionica II, dužine 1.300 metara”.

Ugovorom se Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS obavezalo da će na osnovu Uredbe o načinu ostvarivanja pomoći za održivi povratak na račun ove općine uplatiti navedena novčana sredstva.

Načenik Kunovac se zahvalio ministrici Dautbegović na pruženoj podršci u realizaciji planiranih aktivnosti, te istakao da Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice i Vlada Kantona Sarajevo u granicama finansijskih mogućnosti kontinuirano pružaju pomoć kako povratnicima pojedinačno, tako i samoj općini.

"Općina Foča/FBiH ima skroman Budžet i, bez pomoći drugih nivoa vlasti, ne bi mogla ostrvariti rezultate koje je ostvarila na polju obnove i razvoja infrastrukture, što je preduslov za ostanak povratničkog stanovništva", istakao je ovom prilikom Kunovac.

Nakon potpisanog Ugovora, ministrica je sa načelnikom obišla i dio naselja Ustikolina, gdje se uvjerila u stanje stambenog fonda i komunalne infrastrukture, pri čemu su konstatovali da je ostvaren značajan napredak u stvaranju ambijenta ugodnijeg življenja na ovim prostorima.

Inače, ovu posjetu ministrica Dautbegović je s načelnikom Kunovcem dogovorila krajem januara ove godine na sastanku održanom tokom njegove posjete resornom ministarstvu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije