Bosman gradi saobraćajnicu i parking u Vogošći

05.08.2016. 13:10 / Izvor: Akta.ba
Bosman gradi saobraćajnicu i parking u Vogošći

Riječ je o projektu iz Programa prioriteta komunalne infrastrukture za 2016. godinu.

Radnici firme “Bosman” iz Sarajeva privode kraju radove na izgradnji parking prostora i pristupne saobraćajnice kod Sportske dvorane “Amel Bečković”, riječ je o projektu iz Programa prioriteta komunalne infrastrukture za 2016. godinu.

Tim povodom je Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima i predstavnicima Savjeta MZ Vogošća I obišao lokaciju gdje se izvode radovi.

"Ovdje je mnogo veći obim poslova nego što je do sada najavljeno. Imamo ozbiljne radove oko dvorane kao i u samoj dvorani, gdje se ruše tribine i priprema se izvođenje radova za sanaciju i rekonstrukciju parketa i jednog dijela tribina sa posebnim klupama za igrače. Drugi dio je neposredno vanjsko uređenje oko sportske dvorane i treći dio koji je veoma važan a to je procedura izbora izvođača radova za sanaciju krova Sportske dvorane 'Amel Bečković'. Radi se o projektu za ciju je realizaciju u iznosu od pola miliona maraka JU KSC 'Vogošća' obezbjedila pare u budžetu uz pomoć određenih institucija i Općine Vogošća", naveo je načelnik Smajić.

Prema riječima šefa gradilišta Begović Muje do sada je izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže, trenutno se izvode radovi na ugradnji betonskih ivičnjaka i vrši se priprema za asfaltiranje, nakon čega će se pristupiti horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji.

"Što se tiče projekta izgradnje saobraćajnice i parking prostora imali smo potrebu da intervenišemo kada je u pitanju sigurnost dvorane i samog teniskog terena a isto tako je bila neophodna rekonstrukcija cjelokupnog vodovodnog sistema, posebno hidrantske mreže i vodovodnog napajanja. Radovi koji su obuhvatili rekonstrukciju vodovodne mreže, rasvjete, elektro mreže i izgradnje saobraćajnice i parking prostora iznosit će oko 400 000 KM i za nekih sedam do deset dana će biti gotovi. Već su u toku radovi na platou Trga žrtava genocida u Srebrenici, čija je vrijednost oko 600 000 KM. Do kraja građevinske sezone očekuje se završetak svih radova na uređenu pomenutog trga. Prema informacijama kojima raspolažem sa terena kritike su veoma pozitivne, građani su zadovoljni sa radovima koji se izvode i sa nastrpljenjem očekaju sadržaje sa dječijim igralištima, fontanama i hortikulturom", rekao je načelnik Smajić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije