U Sarajevu se gradi luksuzni stambeno - poslovni objekat "Centar Oaza"

14.11.2016. 10:05 / Izvor: Akta.ba
U Sarajevu se gradi luksuzni stambeno - poslovni objekat 'Centar Oaza'
OTVORI GALERIJU

Elitni stanovi vrhunske luksuzne opremljenosti u SPO "Centar Oaza" su projektovani da budu komforni, ali i funkcionalni i praktični.

Nakon što su uređeni imovinsko-pravni odnosi, te ishodovana pravosnažna rješenja i dozvole za gradnju, u augustu 2016. godine otpočela je gradnja stambeno-poslovnog objekta Centar Oaza na najatraktivnijoj lokaciji u Sarajevu, u ulici Kemal Begova, koja se nalazi između ulica Alipašina i Koševo, Općina Centar Sarajevo.

Za poslovni portal Akta.ba u kompaniji Synergetic kazali su kako će se objekat sastojati od dvije lamele, gdje je na mezaninu, pet etažnih jedinica i mansardi predviđeno 50 stambenih jedinica kvadrature 50 m2 do 190 m2, sa 65 pripadajućih individualnih garažnih i parking mjesta.

"Uprkos rastućem trendu stanogradnje u Sarajevu, tržište nije ponudilo adekvatan odgovor na potrebu za elitnim stambenim prostorom na pragmatičnom lokalitetu, oslanjajući se na urbani moderan stil života, a koji ipak ne narušava privatnost i mir. Prepoznavajući takvu potrebu, te spajajući dosadašnja znanja i iskustva iz građevinske branše kreiran je projekat 'SPO Centar Oaza'", pojašnjava investitor Synergetic d.o.o. Sarajevo.

Iako projekat još uvijek nije ozvaničen za širu javnost, lokacija budućeg stambeno-poslovnog objekta je već na samom početku gradnje privukla veliki broj interesanata.

"SPO 'Centar Oaza' se gradi u epicentru Sarajeva. U neposrednoj blizini budućeg stambeno - poslovnog objekta nalaze se sve najvažnije institucije, biznis centri, renomirani objekti prosvjetnog, društvenog i kulturnog karaktera", kaže investitor, pojašjavajući kako je iznimna rijetkost u centru grada formirati prostranu i komfornu lokaciju za gradnju, kao što je to lokacija stambeno - poslovnog objekta "Centar Oaza".  "Nalazi se i u jednom od rijetkih područja centra Sarajeva kojem ne manjka zelenih travnatih površina, što ovu lokaciju čini pravom oazom u centru."

Elitni stanovi vrhunske luksuzne opremljenosti u SPO "Centar Oaza" su projektovani da budu komforni, ali i funkcionalni i praktični . Kupcima nekretnine u budućem stambeno - poslovnom objektu zagarantovana je sigurnost i privatnost kroz kontrolisan pristup objektu i dvorištu zgrade. Završetak gradnje je planiran za decembar 2017. godine.

Iz kompanije Synergetic kazali su kako prodaja još uvijek nije otvorena, ali potencijalni zainteresovani kupci sve novosti vezane za ovaj projekat mogu pratiti putem web stranice: www.spocentaroaza.com.

E. Ko.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije