Sarajevo u augustu dobija Mikser House

26.01.2017. 12:54 / Izvor: N1
Sarajevo u augustu dobija Mikser House

Otvaranje sarajevskog Miksera je najavljen kao portal za saradnju i komunikaciju između dva grada.

Mikser House, jedinstveni koncept kulturno-društvenog centra kao katalizatora urbane regeneracije pokrenut u Beogradu prije pet godina, otvoriće svoja vrata i u Sarajevu u augustu ove godine.

Ivan Lalić, izvršni direktor Mikser Festivala za N1 je potvrdio da će Mikser House biti otvoren i u Sarajevu, u augustu 2017. godine.

"Sa mnogo velikom radošću i energijom odlazimo tamo, i vjerujemo da će mnoge predrasude i o Beogradu tamo, i o Sarajevu ovde biti raspršene prije svega odličnom komunikacijom koju će taj naš Mikser House Sarajevo inicirati".

Otvaranje sarajevskog Miksera je najavljen kao portal za saradnju i komunikaciju između dva grada, a kako saznajemo - biće otvoren na prostoru industrijske zone u naselju Pofalići.

Regionalna saradnja, prije svega među dizajnerima, jedna je od ideja vodilja i samog Mikser festivala, od koga je sve počelo 2009. godine, tada u Silosima Žitomlina. Festival se ove godine vraća u industrijsku zonu, ali onu koja je nekada postojala na donjem Dorćolu, u napuštenu fabriku.

Postoje i planovi da Industrija metalnih konstrukcija postane nova stalna adresa Miksera u Beogradu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije