Novi projekti u Kalesiji: Gradit će se Edukativni centar

08.07.2017. 09:09 / Izvor: Akta.ba
Novi projekti u Kalesiji: Gradit će se Edukativni centar

Finansijer izgradnje Edukativnog centra i džamije u Dubnici je Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije NJ.E. Hani bin Abdullah Mominah.

U ponedjeljak u kabinetu načelnika Seada Džafića boravili su predstavnici Muftijstva tuzlanskog koji su istog upoznali sa projektom gradnje Edukativnog centra i džamije u kalesijskom naselju Dubnica.

Oni su od načelnika zatražili pomoć u pribavljanju potrebne dokumentacije kako bi se što prije krenulo sa radovima i kako bi do kraja godine sve bilo završeno. 

Nije se dugo čekalo, a načelnik Džafić je u saradnji sa Službama zaduženim za ovu oblast uspio da u rekordnom roku obezbjedi urbanističku saglasnost koja će omogućiti Islamskoj zajednici dalje radove na pripremi za izgradnju Edukativnog centra i džamije u Dubnici. 

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Kalesiji Muhamed Alić jučer je od načelnika preuzeo Rješenje o urbanističkoj saglasnosti te pohvalio brzinu i opredijeljenost načelnika Džafića da pomogne kako bi radovi što prije krenuli.

Načelnik Sead Džafić je istakao da će uvijek biti na raspolaganju Islamskoj zajednici, ali i svim građanima Kalesije kako bi naša općina krenula naprijed ka boljem. 

Također načelnik je zamolio predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Muhameda Alića da pokušaju ako je moguće da za izgradnju Edukativnog centra i džamije u Kalesiji odaberu neku od kalesijskih firmi koje mogu odgovoriti svim izazovima koji se stave pred njih. 

Podsjećanja radi finansijer izgradnje Edukativnog centra i džamije u Dubnici je Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije NJ.E. Hani bin Abdullah Mominah.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije