Biser Rostova dobija sve ljepši izgled, radovi u punom jeku

12.07.2017. 10:31 / Izvor: Akta.ba

Da Biser Rostovo napreduje sa radovima u planiranom vremenu dokaz su radovi na objektu koji se izvode ovih dana.

Da Biser Rostovo napreduje sa radovima u planiranom vremenu dokaz su radovi na objektu koji se izvode ovih dana.

Trenutno najveća investicija u kantonu središnja Bosna gradi se na Rostovu u općini Bugojno, dobija sve ljepši izgled, a montažu armirano-betonske konstrukcije na ovom Sportsko-turističkom kompleksu radi kompanija Širbegović Inženjering.

Zatvaranje vanjske konstrukcije objekta je pri kraju, a uskoro slijedi unutrašnje uređivanje.

Inače, realizacija višemilionskog projekta katarskih investitora, počela je prije godinu i po.

Kako je Feni kazao koordinator ovog projekta Asim Šahman, u planu je da uskoro budu postavljene elektro, vodovodne i druge instalacije, te da se ugrade vrata.

Ističe da će budući centar u ponudi imati sve što je potrebno za obavljanje kvalitetnih priprema sportskih ekipa iz cijelog svijeta.

"Uz sportsku dvoranu, ovdje će se nalaziti hotel sa 62 ležaja, saunom, bazenom i teretanom, restoran za З50 gostiju, caffe barovi i drugi prateći sadržaji", kazao je.

Dodaje da u ovom momentu ne može reći kada će centar "Biser Rostovo" biti stavljen u funkciju, s obzirom na višemjesečno kašnjenje u izvođenju pojedinih građevinskih radova.

"Finansije nikada nisu bile upitne, i vjerujem da ni ubuduće nećemo imati problema s transferom novca investitora iz Katara. S uređenjem pristupnih puteva, projekt će koštati negdje oko četiri miliona eura",  naglasio je Šahman.

Po njegovim riječima, kompletna investicija iznosit će oko deset miliona eura, s obzirom na to da se u jednoj od sljedećih faza projekta planiraju, između ostalog, izgraditi i dvije sportske dvorane otvorenog tipa.

Nakon izgradnje dvorane, u kojoj će se moći igrati međunarodne, klupske i reprezentativne utakmice, planirana je izgradnja još dvije dvorane za trening, nogometno igralište s nekoliko redova tribina, pomoćni teren, teniske terene, spa centar, restorane.

Smatra da je u interesu svih, koji su uključeni u projekt, da se on završi u što kraćem roku, s ciljem prihvata selekcija koje su već najavile dolazak na pripreme u Bugojno.

"Imali smo pozive nekih evropskih selekcija, među kojima i prvaka Njemačke u rukometu. Čuli su da Katar ovdje gradi savremen objekt, i poželjeli doći", kazao je Šahman.

Zaključuje da je, uz zapošljavanje većeg broja radnika i promociju sporta, stavljanje u funkciju reprezentativnog centra veoma značajno za oblast turizma u Bugojnu, u kojoj ova općina vidi jednu od šansi za svoj budući razvoj.

Kako je ranije istaknuto, izgradnja centra značajno će opredijeliti izgled Rostovskog platoa i obogatiti turističku ponudu Bugojna.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije