Tri kompanije dobile posao na izgradnji komunalne infrastrukture

08.08.2017. 09:42 / Izvor: Akta.ba
Tri kompanije dobile posao na izgradnji komunalne infrastrukture

Mibral će graditi vodovodnu mreže sa kućnim priključcima u naselju Menjak.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa direktorima firmi Mibral, Hidrom i Ntsi-Institutom potpisao je ugovore o realizaciji tri projekta iz oblasti  komunalne infrastrukture. Prvi ugovor se odnosi na izgradnju vodovodne mreže sa kućnim priključcima u naselju Menjak (spoj ulica Menjak i Muje Šejte). Dužina cjevovoda je 430 metara, a vrijednost projekta oko 91 000 KM. Izvođač radova je firma Mibral iz Sarajeva.

Drugim potpisanim ugovorom biće nastavljena rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju Krivoglavci. Riječ je o trećoj fazi kojom će biti završena rekonstrukcija cjevovoda u dužini 454 metra. Vrijednost ugovora je oko 70 000 KM, a izvođač radova je firma 'Hidrom' iz Vogošće. Treći potpisani ugovor se odnosi na pružanje usluga izrade izvedbenog saobraćajnog projekta dijela lokalnih cesta na području općine Vogošća. Vrijednost ugovora je 14.000 KM , a radove će izvoditi firma 'Ntsi- Institut' iz Sarajeva.

Nakon potpisanih ugovora krenut će se u realizaciju pomenutih projekata. Rok za izvođenje radova je 60 radnih dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije