Posao za 200 radnika: Vrijedna investicija dolazi u Nemilu

10.11.2017. 10:51 / Izvor: Akta.ba
Posao za 200 radnika: Vrijedna investicija dolazi u Nemilu

Ecocomfort je bosanskohercegovačka firma koja se bavi tekstilnom industrijom i namjerava zaposliti oko 200 stanovnika sa područja grada Zenica.

U Kabinetu Gradonačelnika Zenice jučer je upriličeno potpisivanje Ugovora o davanju u zakup "Omladinskog naselja" u Nemili, a na osnovu Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Predmet ovog Ugovora je davanje u zakup "Omladinskog naselja" u Nemili sa osam montažnih objekata korisne površine 3.429 kvadratnih metara.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Fuad Kasumović i predstavnik firme Ecocomfort, Begzad Pala, koja je nakon provedenih procedura izabrana za najpovoljnijeg ponuđača.

Ecocomfort je bosanskohercegovačka firma koja se bavi tekstilnom industrijom i namjerava zaposliti oko 200 stanovnika sa područja grada Zenica.

U ovom trenutku u ovoj firmi radi oko 50 naših građana.

"Godinama ova je lokacija zapuštena, a Grad Zenica plaća čuvanje i održavanje objekata koji su smješteni na toj površini. Čestitam Ecocomfortu što je izabran kao najbolji ponuđač i nadam se da će odredbe Ugovora biti ispoštovane, obzirom da se radi o ozbiljnom investitoru. Oni žele u Omladinsko naselje investirati ogromna finansijska sredstva i zaposliti stanovnike sa područja grada Zenica, a posebno iz Nemilskog sliva. Sretni smo što je ovo još jedan, nadamo se uspješan projekat Gradske uprave", kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović nakon potpisivanja ugovora.

Direktor Ecocomforta Nedžad Javorovac, zahvalio se gradonačelniku i Gradskoj upravi na, kako je rekao, maksimalno iskazanoj spremnosti da pomognu u realizaciji investicije i otvaranju novih radnih mjesta. Javorovac je dodao, kako investitor nema namjeru zatvarati obdanište koje za lokalnu djecu egzistira u Omladinskom naselju.

"Opremit ćemo to obdanište modernim sadržajima i proširiti njegove kapacitete i za djecu naših radnika. U Nemili imamo velike planove", rekao je Javorovac. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije