U toku hortikulturno uređenje ulaznih saobraćajnica u općinu Novi Grad

15.11.2017. 09:09 / Izvor: Akta.ba

Budžetom Općine Novi Grad Sarajevo za 2017. godinu osigurana su sredstva za hortikulturno uređenje ulaznih saobraćajnica u općinu Novi Grad i grad Sarajevo.

Budžetom Općine Novi Grad Sarajevo za 2017. godinu osigurana su sredstva za hortikulturno uređenje ulaznih saobraćajnica u općinu Novi Grad i grad Sarajevo. U sklopu projekta u toku je hortikulturno uredjenje XII transverzale, prema Stupskoj petlji i A transverzale, a radove izvodi Kantonalno javno komunalno preduzeće Park.

U toku su radovi na uređenju i oplemenjivanju zelenog pojasa preko puta Tržnog centra Wisa,  gdje će biti zasađeno 61 stablo bjelogorice kako bi se formirao drvored, a planirana je i sadnja ukrasnog grmlja i sjetva trave, čime će ovaj prostor dobiti potpuno novi izgled.

Nove zelene površine krasit će i prostor uz A transverzalu, gdje će uz ovu saobraćajnicu biti zasađena 172 stabla bjelogorice, a površina od oko 950 metara kvadratnih bit će zasijana travom. Cijeli prostor od saobraćajnice će biti odvojen živom ogradom.

Uz navedene radove Općina Novi Grad Sarajevo finansirala je i hortiklulturno uređenje novoizgrađenog kružnog toka u Briješću, u ulici Safeta Zajke, gdje je cijeli prostor oplemenjen novih hortikulturnim ruhom. U centralnom dijelu je postavljeno više od  500 metara kvadratnih busa, nakon čega je zasađeno 106 sadnica junipreusa i tuje.

To je, uz uređenje šetnica na Bulevaru Meše Selimovića i Bulevaru branilaca Dobrinje, dio aktivnosti kojima se općina želi uljepšati i učiniti ugodnijim prostorom za život u skladu sa ekološkim standardima kakve imaju moderni evropski gradovi.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije