Hifa u Švrakinom Selu umjesto pumpe gradi poslovno-stambeni objekat

28.11.2017. 11:42 / Izvor: Akta.ba
Hifa u Švrakinom Selu umjesto pumpe gradi poslovno-stambeni objekat

Kompanija Hifa odustala je od izgradnje benzinske pumpe u sarajevskom naselju Švrakino selo.

Kompanija Hifa odustala je od izgradnje benzinske pumpe u sarajevskom naselju Švrakino Selo i na tom mjestu će biti građen stambeno-poslovni objekat, objavio je na svom Facebook profilu načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Prijedlog za izgradnju poslovno-stambenog objekta uslijedio je nakon što prijedlog izmjene regulacionog plana Švrakino Selo-Aneks nije prošao na javnoj raspravi.

Efendić je rekao da je stav građana bio da se pumpa ne gradi i da je taj stav podržala i Općina, o čemu je obaviještena firma Hifa.

Naime, firma Hifa je kupila zemljište sa kojim graniči porodična kuća novinarke Sanele Prašović-Gadžo, i u toku redovne procedure izrade plana tražili su da se tu planira benzinska pumpa.

Najava izgradnje ove pumpe izazvala je negodovanje velikog broja stanovnika ovog naselja, a da je o tome novinarka Sanela Prašović-Gadžo snimila dokumentarni film koji je jučer premijerno prikazan.

Dokumentarni film nazvan "Snaga je u istini i pravdi" snimljen je na osnovu borbe Sanele Prašović-Gadžo čija se parcela u sarajevskom naselju Švrakino Selo nalazi u blizini mjesta gdje je pumpa trebala biti izgrađena.

"Narednih dana u Švrakinom Selu će biti otvorena benzinska pumpa Hifa na drugoj lokaciji. To je objekat u koji je ova firma ulozila oko 4,5 miliona KM i na kojem će, u sklopu marketa, ugostiteljskog objekta i ostalih sadržaja, biti zaposleno oko 20 ljudi. Biće to lijep objekat koji je izgrađen na potpuno neperspektivnom prostoru i koji je bio ruglo ovog naselja. Nakon odustajanja izgradnje benzinske pumpe i sa druge strane saobraćajnice (na zemljištu u blizini porodične kuće Prašović), čuo sam da je firma Hifa tu investiciju od oko 5 miliona KM preusmjerila u izgradnju objekta u Podgorici, u susjednoj državi Crnoj Gori", napisao je načelnik Efendić na svom zvaničnom Facebook profilu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije