Dogovorena saradnja na realizaciji projekta izgradnje bio-rafinerije

30.01.2018. 10:24 / Izvor: SRNA
Dogovorena saradnja na realizaciji projekta izgradnje bio-rafinerije

Đokić je istakao da će Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva pružiti punu podršku realizaciji projekta.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i predstavnici kompanija “Time media” Višegrad i “Goldwater SRL” iz Italije potpisali su danas u Banjaluci Protokol o saradnji na realizaciji projekta izgradnje bio-rafinerije za proizvodnju celuloznog etanola.

Đokić je istakao da će Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva pružiti punu podršku realizaciji projekta i izrazio zadovoljstvo jer je Republika Srpska prepoznata kao poželjna i stabilna investiciona destinacija, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

"Opredijeljeni smo da nastavimo politiku koja investitorima nudi brojne podsticajne mjere. Podržaćemo realizaciju ovog značajnog projekta kojim se podstiču investicije u energetici i razvoj privrednih subjekata u Republici Srpskoj", rekao je Đokić.

On je naglasio da je projekat značajan i sa aspekta korištenja čiste energije jer će njegovom realizacijom biti obezbijeđena zamjena dijela fosilnih goriva gorivom iz obnovljivih izvora.

Predstavnici kompanija “Time media” Višegrad i “Goldwater SRL” iz Italije izrazili su zadovoljstvo zbog potpisanog Protokola o saradnji, ističući da u narednom periodu očekuju uspješnu saradnju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije