Italijani u Usoru investiraju 8,2 miliona eura

28.02.2018. 08:26 / Izvor: Oslobođenje
Italijani u Usoru investiraju 8,2 miliona eura

Ferretto grupacija je u Usori izgradila 16,9 hiljada kvadratnih metara proizvodno-skladišnog prostora.

Metalnu firmu Ferretto u Općini Usora, čiji je investitor italijanska Ferretto Group, u utorak su posjetili federalni premijer Fadil Novalić, premijer ZDK-a Miralem Galijašević sa saradnicima, ambasador Italije u BiH Nikola Minasi, te načelnici Tešnja Suad Huskić i Usore Zvonimir Anđelić. O razvoju ove italijanske grupacije koja je prošle godine obilježila šezdesetu godišnjicu postojanja i o planovima novoosnovane kompanije u Usori govorio je generalni dikrektor Ferretto grupacije za BiH Džemal Klepić.

Kako je nakon prezentacije razvojnih programa kompanije kazao Klepić, Ferretto grupacija je u Usori izgradila 16,9 hiljada kvadratnih metara proizvodno-skladišnog prostora, a u narednih sedam godina svoj plan će zaokružiti na pet hektara zatvorenog prostora.

Sa sestrinskom firmom MCE do sada su zaposlili devedeset radnika uglavnom metalske struke, a do kraja godine, kada se popune planirani proizvodni kapacitet biće zaposleno između 180 i 200 novih radnika. Do sada je investirano oko 7,5 miliona eura, a planirana investicija je 8,2 miliona eura.

Premijer Novalić izrazio je zadovoljstvo viđenim te istakao kako će radnici uz najsavremeniju tehnologiju imati mogućnost za uvođenje inovacija i napredovanje.

"Italija u vašoj zemlji ima dobrog partnera i prijatelja, što se vidi kroz svakodnevna investiranja u raznim oblastima", poručio je ambasador Italije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije