Nijemci pokreću proizvodnju hrane za životinje u Maglaju

Investicije / PROJEKTI

Nijemci pokreću proizvodnju hrane za životinje u Maglaju

Predstavnici firme Argoa Stefan Buza i Samir Ridžal ukratko su prezentirali buduće pravce ulaganja firme.

20.06.2018. 08:13 Izvor: / Akta.ba

Predstavnici njemačke firme Argoa, zajedno sa službenicima iz Općine Maglaj, razgovarali su jučer sa savjetnikom ministra Husnijom Kudićem o pokretanju proizvodnje hrane za životinje na području Općine Maglaj. 

Predstavnici firme Argoa Stefan Buza i Samir Ridžal ukratko su prezentirali buduće pravce ulaganja firme čiji se proizvodi za ishranu životinja pod nazivima Savanna Pet, Rogz i Freezack distribuiraju i prodaju diljem Europe i svijeta.

Savjetnik Kudić je istakao da će ovo Ministarstvo pružiti svu potrebnu pomoć kako bi se ova investicija realizovala na što efikasniji način, a na dobrobit građana Općine Maglaj i cijele BiH.  

Šefica odsjeka za javno veterinarsko zdravstvo Indira Mulalić dala je smjernice i upute vezano za odobravanje objekata te pokretanje proizvodnje i pakiranja hrane za životinje, ističući osnovne zahtjeve zakonskih propisa u BiH koji su usklađeni sa EU.   

U nastavku sastanka, učesnici su dogovorili naredne korake u cilju što uspješnijeg pokretanja proizvodnje, saopćeno je.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije