Zenica dobija "Centar za mlade"

28.06.2018. 08:49 / Izvor: Akta.ba
Zenica dobija 'Centar za mlade'

S ciljem provođenja Sporazuma, Grad će Udruženju dodijeliti prostor sadašnje zgrade Doma mladih, koji će imati funkciju Omladinskog centra.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović potpisao je danas Sporazum o međusobnoj saradnji na uspostavljanju i funkcionisanju “Centra za mlade” u Zenici sa predsjednicom Omladinskog udruženja “REaktiviraj” iz Zenice, Ajšom Alić.

Sporazumom je definisano uspostavljanje dugoročne saradnje na provođenju politika prema mladima na području grada. To konkretno podrazumijeva institucionalnu podršku Grada (dodjela prostora, planiranje budžetske stavke za mlade, grantovi za mlade, aktivnosti s mladima i slično) s jedne i aktivno učešće Udruženja na provođenju projekata i programa za mlade s druge strane.

S ciljem provođenja Sporazuma, Grad će Udruženju dodijeliti prostor sadašnje zgrade Doma mladih, koji će imati funkciju Omladinskog centra.

“Kao što ste vidjeli, pokušavamo sve sistemski riješiti. Moja je želja da prostor koji će Grad Zenica dodijeliti Omladinskom udruženju “REaktiviraj”, pripada mladima”, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Gradonačelnik je naglasio da će Gradska uprava nastaviti podržavati kvalitetne projekte i aktivnosti mladih u gradu Zenica.

Predsjednica Udruženja i koordinator “Centra za mlade” Zenica, Amar Kundalić zahvalili su gradonačelniku i Gradskoj upravi na dodijeljenom prostoru, gdje će mladi imati priliku da realizuju edukativne, kulturno-zabavne i druge programe za mlade, saopšteno je iz Gradske uprave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije