Potpisan ugovor o obnovi i sanaciji dijela puta na ulazu u Kakanj

11.07.2018. 08:50 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor o obnovi i sanaciji dijela puta na ulazu u Kakanj

Vrijednost ugovora je 286.000 KM, a rok za izvođenje radova 90 dana od dana uvođenja u posao.

Direktor Kantonalne direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona Refik Zeković i direktor preduzeća "Trgošped" Kakanj Iso Zaimović potpisali su jučer ugovor o obnovi i sanaciji asfaltnog kolovoza na dijelu regionalnog puta R445 od naplatnih kućica na autoputu A1 do kružne raskrsnice na ulazu u Kakanj.

Vrijednost ugovora je 286.000 KM, a rok za izvođenje radova 90 dana od dana uvođenja u posao.

"Bit će sanirana sva mrežasta oštećenja, pokotine i udubljenja, izvršena zamjena ivičnjaka, eventualno sistema odvodnje oborinskih voda i slivnih rešetki, te presvučena novim habajućim slojem asfalta, tako da ćemo dobiti na kvaliteti i izgledu saobraćajnice", kazao je Zeković.

Načelnik Mandra zahvalio se Vladi ZDK-a i Kantonalnoj direkciji za ceste što ovakve projekte planiraju u koordinaciji i saradnji sa lokalnim vlastima.

"Projekt jako mnogo znači za Kakanj s obzirom na to da je u toku rekonstrukcija ulice Alije Izetbegovića, glavne saobraćajnice kroz grad, tako da će rekonstrukcija dionice od naplatnih kućica do kružnog toka zaokružiti jednu cjelinu, uljepšati sliku Kaknja i unaprijediti funkcionalnost saobraćaja", rekao je Mandra, saopćeno je iz Pres-službe ZDK-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije