Završeno asfaltiranje puta Maglaj - Teslić preko Hatkinih njiva

Investicije / PROJEKTI

Završeno asfaltiranje puta Maglaj - Teslić preko Hatkinih njiva

Novi put će biti najkraća veza između Teslića i budućeg autoputa na Koridoru 5C.

20.09.2018. 08:24 / Izvor: Fena

Asfaltiranjem posljednje dionice na međuentitetskoj granici, završena je izgradnja putne komunikacije Novi Šeher - Hatkine njive - Kamenica. Saobraćajnica je povezala naseljena mjesta Novi Šeher, Čobe, Kopice, Domislica, Strupina i Mladoševića u Zeničko-dobojskom kantonu sa Kamenicom i Komušinom te lječilištem Banja Vrućica u općini Teslić, a razdaljinu između Maglaja i Teslića, u odnosu na putnu komunikaciju preko Doboja, skratila za 40 kilometara.

"Put preko Hatkinih njiva u ratu je značio spas i bio je jedina veza između Maglaja i Tešnja. Ovo je povratnički kraj i novi asfaltni put će umnogome olakšati život povratnika u rubna područja Maglaja i Teslića. Kroz nove infrastrukturne projekte u narednom periodu nastojat ćemo da stvorimo uslove za ugodniji život na ovom području", kazao je nakon obilaska saobraćajnice premijer ZDK Miralem Galijašević.

Također, novi put će biti najkraća veza između Teslića i budućeg autoputa na Koridoru 5C, tako da je realno očekivati i uspostavu redovnih autobuskih linija. Aktivnosti na izgradnji saobraćajnice intenzivirane su 2015. godine, tako da je u posljednje tri godine izdvojeno više od 320.000 KM. Od tog iznosa Vlada Zeničko-dobojskog kantona obezbijedila je 75.000 KM, a ostatak Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS i Općina Teslić, saopćeno je iz Press službe ZDK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije