Vlada ZDK u općinu Zavidovići ove godine uložila oko tri miliona KM

27.09.2018. 08:16 / Izvor: Fena
Vlada ZDK u općinu Zavidovići ove godine uložila oko tri miliona KM

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona posjetila je jučer općinu Zavidovići kada su obišli radove na sanaciji klizišta u naseljima "Drugi kilometar" i "Šesti kilometar.

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona posjetila je jučer općinu Zavidovići kada su obišli radove na sanaciji klizišta u naseljima "Drugi kilometar" i "Šesti kilometar" kao i gradilište mosta preko rijeke Gostović u naselju Sinanovići.

Posjetili su i naselje Stipovići gdje će se graditi novi most preko rijeke Gostović za koji je Kantonalna vlada osigurala sredstva u iznosu od 200.000 KM, a Oopćina Zavidovići ima obavezu da provede tendersku proceduru.

Delegacija je obišla i naselje Majdan u kojem je Vlada osigurala 50.000 KM za sanaciju putnih komunikacija, a radi se o naselju na nekadašnjoj liniji razdvajanja, tako da izdvajanje iz budžeta ZDK predstavlja i podršku povratku na ovo područje.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević napomenuo je da je Vlada ZDK u projekte infrastrukture i druge programe u općinu Zavidovići ove godine uložila oko tri miliona KM kako bi se unaprijedili uvjeti za rad i život građana.

Upriličena je posjeta i osnovnoj školi "Gostović" gdje su u toku radovi na utopljavanju školske zgrade, ugradnja fasade i zamjena stolarije, koju sa 200.000 KM finansira Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Delegacija Kantonalne vlade obišli su i Srednju tehničku školu koja je nedavno dobila novu fasadu i prozore za što je osigurano 100.000 KM, a čija je zamjena izvršena prvi put nakon izgradnje škole sredinom sedamdesetih godina, saopćeno je iz Pres službe Zeničko-dobojskog kantona.

Upriličena je i posjeta nalazištu kamenih kugli u naselju Grab koje je, poslije Visokog, jedna od najatraktivnijih arheoloških lokacija u Zeničko-dobojskom kantonu i Bosni i Hercegovini koja svake godine privlači sve veći broj turista, a Vlada namjerava podržati i izgradnju putne infrastrukture.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije