Investicioni plan za Perutninu Ptuj u vrijednosti od oko 200 miliona eura

25.10.2018. 10:16 / Izvor: Akta.ba
Investicioni plan za Perutninu Ptuj u vrijednosti od oko 200 miliona eura

Cilj kompanije MHP je da ojača odnos sa svim akterima koji su pomogli izgradnju brenda i kompanije Perutnina Ptuj.

Predstavnici ukrajinske kompanije MHP održali su juče sastanak sa slovenačkim novinarima na kome su razgovarali o akviziciji kompanije Perutnina Ptuj i neposrednim planovima.

Perutnina Ptuj će imati velike benefite od investicije kompanije MHP, ako se proces akvizicije okonča.

"Naš plan je da investiramo oko 200 miliona eura u proizvodnju u narednih 5 godina, kako bismo podigli kompaniju na najviše europske standarde i osigurali da potrošači u Sloveniji i širem regionu dobijaju najkvalitetnije proizvode. To obuhvata dovođenje opreme i tehnologije na nivo najviših industrijskih standarda, kao i renoviranje farmi zarad unapređenja standarda koji se odnose na životnu sredinu, dobrobit životinja i društvenu odgovornost", istaknuo je dr. John C. Rich, predsjednik Upravnog odbora MHP-a.

"Ovo je jedna od najznačajnijih strateških investicija kompanije MHP, zbog čega smatramo da je ona važna prekretnica i uvjereni smo da će nam omogućiti povećanje prodaje proizvoda Perutnine Ptuj na tržištima Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na kojima već poslujemo, a da će istovremeno otvoriti vrata novih poslovnih prilika", kazao je C. Rich.

Cilj kompanije MHP je da ojača odnos sa svim akterima koji su pomogli izgradnju brenda i kompanije Perutnina Ptuj, uključujući i trenutni menadžment tim, zaposlene, farmere i dobavljače u regionu.

Do sada smo dobili odobrenja od Komisija za zaštitu konkurentnosti u Austriji, Srbiji i Makedoniji, a očekujemo slične rezultate po okončanju rada Komisija na ostalim tržištima u regionu. Očekujemo da će cjelokupan proces akvizicije uskoro biti završen.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije