Firma Baupartner bilježi odlične rezultate u 2018. godini

08.11.2018. 13:23 / Izvor: Akta.ba
Firma Baupartner bilježi odlične rezultate u 2018. godini

Firma Baupartner za osam godina postojanja ima iza sebe preko 250 realizovanih ugovora

Firma Baupartner za osam godina postojanja ima iza sebe preko 250 realizovanih ugovora na području BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Švedske, Libije. 

"Od početka 2018. bilježimo odlične rezultate i imat ćemo povećanje obima prihoda za skoro 40% u odnosu na prošlu godinu koja je bila rekordna za kompaniju. U 2018. godini pored izuzetno dobrih rezultata na tržištu BiH izgradili smo u 2017. i 2018. godini 16 objekata u Srbiji, površine od 1.200 do 30.000 m2 te objekte u Hrvatskoj.  Od završenih projekata izdvojili bismo proizvodnju i ugradnju betonskih prefabrikovanih elemenata za firmu Prodanović u Šapcu (proizvodni pogon od 7.100 m2), zatim saradnju sa kompanijom Konstruktor Konsalting, koja je bila nosilac projekta izgradnje objekta od 4.500 m2 za koji smo mi proizveli, a zatim i ugradili, montažne temeljne konstrukcije, betonske stubove, glavne krovne nosače i rožnjače, kao i projekat u saradnji sa kompanijom EyeMaxx na izgradnji prve faze njihovog objekta čija je ukupna površina 30.000 m2 u Novim Banovcima, a trenutno radimo i na izgradnji druge faze", navode iz Baupartnera.

 

Konstruktor Konsalting – Dobanovci, Srbija

Osim povećanja obima posla i projekata, izgradili su novi pogon u koji je uloženo više od 1,5 mil EUR. "Na površini od 18.000 m2 zemljišta u objektu od 3.600 m2 počeli smo sa proizvodnjom prednapregnutih šupljih ploča, gdje smo uposlili dodatnih 30 radnika. Planirani kapacit jeste preko 12.000,00 m2 tavanica mjesečno", navode.

Baupartner u ovoj godini ima potpisane ugovore i u Sloveniji i Hrvatskoj, tako da očekuju povećanje obima posla i na tim tržištima. Glavni fokus, ipak, ostaje na novim projektima u Srbiji, kao tržišta koje je u najvećoj ekspanziji.

"Trenutno smo počeli sa pripremnim radovima za austrijski Boxmark Leather Austria koji širi proizvodne pogone u Lukavcu u I fazi na 10.000 m2 a druga faza još 8.000 m2. Boxmark Leather uz proizvodne hale u Lukavcu, planira izgraditi i upravnu zgradu, kao i blok skladišta što će u konačnici iznositi preko 25.000 m2. Izvođač svih radova je naša firma", poručuju iz ove kompanije.

 

Boxmark Leather Austria – Lukavac 

Također završili su radove na objektu Elsta Mosdorfer Bosnia u Živinicama, gdje su pored montažne konstrukcije izveli sve građevinske radove. Elsta Mosdorfer Bosnia je članica grupacije Knill Grupe koja ima 29 kompanija i posluju u 16 zemalja svijeta. Objekat je izgrađen u rekordnom vremenu.

 

Elsta Mosdorfer Bosnia – Živinice

"U fazi smo pregovaranja za nekoliko veoma značajnih projekata, poslovni rezultati u ovoj godini potvrđuju orijentaciju kompanije ka širenju na međunarodno tržište, što nam uliva veliki optimizam, ali i obavezu da opravdamo povjerenje koje naši kupci imaju u nas", zaključuju u Baupartneru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije