Elektroprivreda RS dobila koncesije za gradnju HE Foča i HE Paunci na Drini

25.01.2019. 08:41 / Izvor: Akta.ba
Elektroprivreda RS dobila koncesije za gradnju HE Foča i HE Paunci na Drini

Koncesija za izgradnju i korišćenje hidroelektrane "Foča" na rijeci Drini dodjeljuje se Privrednom društvu Mješoviti Holding "Elektroprivreda Republike Srpske".

Vlada Republike Srpske donijela je Rješenje o dodjeli koncesija za izgradnju i korišćenje hidroelektrane "Foča" i  "Paunci" na rijeci Drini, te Rješenje o davanju saglasnosti na Ugovor o koncesiji za izgradnju i korišćenje hidroelektrana.

Koncesije za izgradnju i korišćenje hidroelektrana na rijeci Drini dodjeljuje se Privrednom društvu Mješoviti Holding "Elektroprivreda Republike Srpske“ – Matično preduzeće a.d. Trebinje. Koncesije se dodjeljuju na period od 50 godina, računajući od dana zaključivanja ugovora o koncesiji.

Za hidroelektranu "Foča" koncesionar je dužan prije zaključenja ugovora o koncesiji uplatiti u korist Budžeta Republike Srpske jednokratnu naknadu za ustupljeno pravo u iznosu od 1.163.718,85 KM.

Dok je za hiroelektranu "Paunci" na rijeci Drini koncesionar dužan prije zaključenja ugovora o koncesiji uplatiti u korist Budžeta Republike Srpske jednokratnu naknadu za ustupljeno pravo u iznosu od 1.232.172,90 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije