Kompanija Tehnofilter iz Belog Manastira ulaže u općinu Žepče

Investicije / PROJEKTI

Kompanija Tehnofilter iz Belog Manastira ulaže u općinu Žepče

Inicijativu da dođe u BIH dali su njegovi prethodni uposlenici koji su rodom iz Zavidovića i danas su suvlasnici poduzeća TF Group d.o.o Žepče. 

13.02.2019. 13:00 / Izvor: Akta.ba

Općinski načelnik Mato Zovko primio je, u četvrtak 7.veljače 2019., u radnu posjetu vlasnika i direktora kompanije "Tehnofilter" d.o.o. Beli Manastir Ivicu Striškovića koji je jedan od većinskih suvlasnika novoosnovane kompanije TF Group d.o.o Žepče sa sjedištem u Ljeskovici.

Sastanku su nazočili pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije Namik Maličbegović i direktorica Razvojna agencije Žepče Branka Janko.

Pored direktora kompanije "Tehnofilteri" Beli Manastir razgovoru je nazočio Zvonimir Srakić, jedan od inžinjera proizvodnje.

Poduzeće "Tehnofilter" d.o.o. Beli Manastir se bavi projektiranjem, proizvodnjom i montažom aspiracijskih sustava u raznim granama industrije (vrećasti filteri za otprašivanje (drvna industrija, kemijska industrija, prehrambena industrija) rotacione zaustave, centrifugalni ventilatori, cjevovodi, zaklopke i zasuni, pužni transporteri, trakasti transporteri, elevatori.

Prema riječima gospodina Striškovića  sa svojim proizvodima prisutni su na tržištu Austrije, Belgije, BiH, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Velike Britanije. Tijekom razgovora sa investitorom istaknuto je obostrano zadovoljstvo što je došlo do realizacije investicije koja tek treba da uzme zamaha u narednom periodu.

Trenutno su zaposlena tri radnika a za svoje potrebe investitor je uzeo u zakup halu u poslovnoj zgradi Zovko metali u Ljeskovici. Odluku da registrira poduzeće u Žepču donio je nakon što je informiran da se u Žepču brže rješavaju zahtjevi i da je bolje poslovno okruženje u odnosu na susjedna područja.

Inicijativu da dođe u BIH dali su njegovi prethodni uposlenici koji su rodom iz Zavidovića i danas su suvlasnici poduzeća TF Group d.o.o Žepče. 

Općinski načelnik Mato Zovko zahvalio se na pokretanju investicije u Žepču i izrazio spremnost općine Žepče da i dalje bude od pomoći na realizaciji daljnjih aktivnosti koje bude planirao investitor. 

Razvojna agencija Žepče je od listopada mjeseca 2018. godine, bila u kontaktu sa firmom "Tehnofilteri" d.o.o. Beli Manastir i , u okviru Centra za investitore pružala pomoć oko registracije i povezivanja sa relevantnim institucijama i pružateljima usluga. Sa investitorom su održana dva sastanka a ostala komunikacija odvijala se putem e maila.

Direktor i vlasnik  kompanije "Tehnofilter" d.o.o. Beli Manastir Ivica Strišković je izrazio pohvale za dosadašnju pomoć Razvojne agencije Žepče i Općine Žepče, Najavljena je mogućnost većeg obima investiranja u općinu Žepče u koliko se pokaže opravdanim sadašnja investicija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije