Reumal Fojnica u milionskim investicijama

10.04.2018. 22:05 / Izvor: Akta.ba
Reumal Fojnica u milionskim investicijama

Početkom maja planiraju otvaranje fizikalne rehabilitacije u hotelu Natura.

"Početkom maja planiramo otvaranje fizikalne rehabilitacije u hotelu Natura. To je naš hotel sa četiri zvjezdice, tako da će kompletna medicina, fizioterapeuti, oprema i ljekari biti u toj novoj zgradi koja je ogranak našeg lječilišta Reumal", za Akta.ba ispričala je Šejla Imamović, šefica službe za prodaju i marketing Reumal Fojnica.

Hotel Natura će imati ekskluzivniji smještaj, što uključuje apartmane, te različite vrste soba. Također pružat će kompletan wellness asortiman, veliki prekrasni bazen koji ima dvije etaže sa kafeterijom, slastičarnom i drugim segmentima.

"Investicija je bila milionska, s tim da je kapacitet samog lječilišta Reumal oko 540 kreveta u dva objekta, a u hotelu Nature je smještaj kapaciteta 120 kreveta. Imamo i apartmansko naselje sa 74 luksuzna apartmana koji sadrže različite vrste apartmana", kazala je Imamović.

Trenutno rade na završavanju renoviranja kompletnog smještajnog dijela Reumala. Do sada su renovirali prvi i četvrti sprat, a sada završavaju drugi i treći sprat.

"Otvorili smo novi wellness bazen unutar Reumala, napravili smo ponudu za preventivne odmore za mlađe, te za bračne parove sa djecom. Novitet je i da za razliku od prethodnih godina, kod nas sada imate mogućnost korištenja bazena tokom cijelog dana. Imamo novi hamam, nove saune, razne vrste masažnog programa, kozmetičkih usluga", objasnila je Imamović.

Kada su u pitanju gosti Reumala Fojnica, apartmana i cjelokupnog kompleksa, Imamović ističe da trenutno imaju dosta penzionera iz Hrvatske, Slovenije, a ove godine očekuju prve penzionere iz Austrije.

"Očekujemo cjelokupnu popunjenost kapaciteta u našim objektima. U ljetnom periodu u vemenu godišnjeg odmora kompletna dijaspora nas posjećuje, a naravno dolaze nam i gosti iz naše zemlje na liječenje",  istakla je Imamović.

U Reumalu imaju gotovo 400 zaposlenih, te pokušavaju napraviti reorganizaciju kako bi postojeći zaposlenici zadovoljili potrebe i ostalih sadržaja.

"Jedino gdje imamo potrebu za otvaranjem novih radnih mjesta su sezonski radnici koji bi radili na vanjskom bazenu i u apartmanskom naselju", poručila je Imamović.

Napominjemo da Reumal Fojnica predstavlja svoje usluge na mostarskom sajmu gospodarstva koji se održava od 10. do 14. aprila.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije