Investicije / PROJEKTI

Saglasnost za sporazum o izgradnji dva kružna toka u Doboju

16.07.2018. 12:32 / Izvor: SRNA

Skupština grada Doboja dala je danas saglasnost na potpisivanje sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa na izgradnji dva kružna toka u iznosu od oko 800.000 KM, između ove lokalne zajednice i Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske".

Odbornici su zadužili gradonačelnika grada Doboja da pristupi realizaciji sporazuma i obezbijedi iz budžeta grada sredstva u iznosima predviđenim predračunom i projektnom dokumentacijom.

Prema Sporazumu, potpisanom 29. juna, "Putevi Srpske" će finansirati troškove izgradnje kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Doboj-Šamac i Doboj-Tuzla u iznosu od 500.000 KM, dok će grad Doboj snositi troškove za raskrsnicu na ukrštanju magistralnog puta sa Ulicom kralja Aleksandra od 300.000 KM.

Odbornici su na današnjoj sjednici Skupštine grada usvojili regulacioni plan "Opšta bolnica" Doboj, radi planiranja izgradnje nove bolnice u ovom gradu.

Odluku o pristupanju izradi regulacionog plana "Opšta bolnica" Doboj donijela je Skupština grada 28. novembra 2013. godine, a po zahtjevu Javne zdravstvene ustanove Bolnica "Sveti apostol Luka".

Odbornici su dali saglasnost na pokretanje likvidacionog postupka nad Javnom zdravstvenom ustanovom apoteka "Jovan Jovanović Zmaj" Doboj. 

Od 27 prisutnih odbornika, odluku je podržalo njih 25, dok su dva odbornika SP bila uzdržana.

Na današnjoj sjednici razmatraju se 33 tačke dnevnog reda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije