Skoro 6 miliona KM za izgradnju sportsko-rekreacionog centra Dobrinja

14.07.2018. 10:38 / Izvor: Akta.ba
Skoro 6 miliona KM za izgradnju sportsko-rekreacionog centra Dobrinja

Projekat će činiti jedan veliki otvoreni i manji bazen za djecu, ali i sportski tereni za odbojku na pijesku i ugostiteljski sadržaji.

Općina Novi Grad objavila je tender za Izvođenje radova na izgradnji objekta sportsko – rekreacionog centra Dobrinja koji se gradi na lokalitetu uz lijevu obalu rijeke Dobrinjke, u blizini naselja kolektivnog stanovanja na Dobrinji 5.

Radovi bi trebali trajati tri godine, a sa izvođačem radova će se zaključiti pojedinačni ugovor u kojem će  se definisati svi elementi ugovora, odnosno prava i obaveze ugovornih strana.

Rok za prijem tenderske dokumentacije je 10. august ove godine. Vrijednost radova bez PDV-a je  5.897.435,90 KM.

Inače, kako je Akta.ba ranije najavljivala projekat će činiti jedan veliki otvoreni i manji bazen za djecu, ali i sportski tereni za odbojku na pijesku i ugostiteljski sadržaji.

U okviru projekta planirano je i hortikulturno uređenje prostora u skladu sa namjenom objekata, gdje će zelene površine činiti najmanje 30 posto ukupne površine prostora. Oko centra će biti postavljene klupe, korpe, panoi, rasvjeta, pješačke staze i drugi sadržaji koji će uljepšati i upotpuniti ovaj dio novogradske općine.

Više informacija OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije