Investicije / PROJEKTI

Stanovnici devet ulica u Starom Gradu dobili novu kanalizacionu mrežu

14.01.2021. 09:20 / Izvor: Akta.ba

Novu kanalizacionu mrežu prošle godine dobili su stanovnici devet ulica u općini Stari Grad, što je finansirano iz budžeta općine.

Riječ je o ulicama: Begovac, Paje, Paje sokak, Hadži Mustafe Bostarića, Berkuša velika, Berkuša mala i Ispod Budakovića, dok su započeti radovi u ulicama Kamenica i Paje malta, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Odlukom općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića i budžetskim planiranjem  u 2020. omogućena je realizacija projekata u ovim ulicama vrijednih više od 2,2 miliona KM.

Značaj ovih projekata mnogo je viši imajući u vidu da su neka domaćinstva prvi put dobila uređen mrežni sistem za fekalnu i oborinsku kanalizaciju čime su riješeni njihovi višegodišnji problemi.

Pored tih velikih projekata, prošle godine rađene su i redovne sanacije kanalizacione mreže u nekoliko starogradskih ulica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije