Investicije / PROJEKTI

Šteta najavio brojne projekte u KS: Novi trolejbusi, rekonstrukcija pruge do Ilidže

10.01.2021. 10:18 / Izvor: Akta.ba

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta gostovao je u Televiziji Sarajevo gdje je najavio projekte nove Vlade KS.

"Vraćamo se na projekte koje smo pokrenuli početkom 2019. U ovom mjesecu ćemo imati definisanu nabavku novih trolejbusa, koji će do 10 kilometara moći voziti i bez kontaktne mreže. To znači da ćemo na određene autobuske linije moći uključiti trolejbuse, čime utičemo i na smanjenje zagađenja zraka", poručio je Šteta.

Najavio je i da na proljeće počinje rekonstrukcija tramvajske pruge Marijin Dvor - Ilidža. Nedavno je i sa načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom održao sastanak i dogovorili naredne korake za nekoliko vrlo važnih infrastrukturnih projekata za Ilidžu.

"U prvoj polovini ove godine biće raspisan tender za izgradnju tramvajske pruge prema Hrasnici, a do ljeta očekujemo okončanje tendera za nabavku novih tramvaja u vrijednosti 30 miliona eura", rekao je Šteta.

 

 
Ministar Adnan Šteta: Iduće godine trolejbusom ka Vogošći

Trolejbus za Vogošću od iduće godine "Vraćamo se na projekte koje smo pokrenuli početkom 2019. U ovom mjesecu ćemo definisati nabavku novih trolejbusa, koji će do 10 kilometara moći da voze i bez kontaktne mreže. Tako ćemo na određene autobuske linije moći uključiti trolejbuse i uticati na smanjenje zagađenja zraka. Na proljeće počinje rekonstrukcija tramvajske pruge Marijin Dvor - Ilidža. U prvoj polovini ove godine biće raspisan tender za izgradnju tramvajske pruge prema Hrasnici, a do ljeta očekujemo okončanje tendera za nabavku novih tramvaja u vrijednosti 30 miliona eura", ministar saobraćaja Adnan Šteta Cijelu emisiju pogledajte na linku bit.ly/38tCgPt

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Friday, January 8, 2021

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije