Investicije / PROJEKTI

Sve spremno za priključenje Sarajevo Towera na sistem centralnog grijanja

Realizacijom ovog projekta sve je spremno za priključenje objekta angažovane snage 2300 kW.

26.02.2020. 12:55 / Izvor: Akta.ba

Na osnovu zahtjeva investitora ''Ans Drive'' d.o.o. Sarajevo za priključenje novoizgrađenog objekta Sarajevo Tower, u ul. Kolodvorska, na toplifikacioni sistem Toplana, a po prethodno izvršenoj analizi o mogućnosti priključenja i izrađenom idejnom rješenju, Toplane su izvršile sve neophodne radove kako bi se Sarajevo – Tower od naredne sezone grijanja zagrijavao putem sistema kotlovnice Živko Jošilo.

Prema riječima koordinatora projekta Anese Librić - Tomić i Milade Šimić radovi na izgradnji potpuno novog vrelovoda u dužini trase od 400 metara, a koji su započeti u novembru 2019. godine tj., nakon potpisivanja Ugovora i dobijanja svih potrebnih saglasnosti od nadležnih institucija su trajali tri mjeseca.

Radovima na izgradnji novog vrelovoda su prethodile aktivnosti na izradi kompletne tenderske dokumentacije za neophodne nabavke i izradi izvedbenog mašinskog i građevinskog projekta vrelovoda.

Realizacijom ovog projekta sve je spremno za priključenje objekta angažovane snage 2300 kW, sa 495 stambenih jedinica na sistem centralnog zagrijavanja Toplana.

"Sve aktivnosti provedene u okviru realizacije ovog značajnog projekta izgradnje priključnog vrelovoda za objekat Sarajevo Tower, kao što su inženjering poslovi i projektovanje, nadzor nad izvođenjem radova, te nabavka opreme i izvođenje mašinskih radova uspješno su izvršene vlastitim kapacitetima Toplana", saopćili su iz Toplana.

Berin Alagić, direktor KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. još jednom upućuje Javni poziv svim investitorima na direktnu saradnju sa Toplanama, jer se implementacijom projekata poput ovoga na najbolji način daje doprinos zaštiti čovjekove okoline i smanjenju zagađenosti glavnog grada BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije