Svečano otvoren Biznis centar u Ilijašu

01.03.2018. 07:58 / Izvor: Akta.ba
Svečano otvoren Biznis centar u Ilijašu

Biznis centar​ poslovat će u sastavu Jedinstvenog općinskog organa uprave – Općine Ilijaš, u nadležnosti Službe za privredu, finansije i investicije.

U Ilijašu je svečano otvoren Biznis centar koji se nalazi u zgradi Kulturno-sportskog centra Ilijaš – KSC. Projekat BIZNIS CENTRA je strateški projekat unutar integralne strategije razvoja Općine Ilijaš.

"Biznis centar​ poslovat će u sastavu Jedinstvenog općinskog organa uprave – Općine Ilijaš, u nadležnosti Službe za privredu, finansije i investicije Općine Ilijaš, a njegova osnovna uloga je unaprjeđenje saradnje s poslovnim sektorom, održavanje edukacija u saradnji s obrazovnim institucijama u cilju unaprjeđenja postojećeg stanja u oblasti usklađenosti obrazovnih smjerova i usmjerenja s potrebema lokalnog tržišta rada, podrška u privlačenju domaćih i inostranih investicija na područje općine Ilijaš, podrška unaprjeđenju domaće i međunarodne saradnje s drugim biznis centrima, razvojnim agencijama, institucijama, organizacijama i lokalnim zajednicama, te višim nivoima vlasti u cilju stvaranja povoljnijeg lokalnog poslovnog ambijenta, te pomoć centra u postupcima izrade općinskih promotivnih materijala, strateških dokumenata, pomoć u postupcima registracije poslovnih subjekata i radu “start up” biznisa. BIZNIS  Centar opremljen je savremenim namještajem i audiovizuelnim sredstvima", kazao je općinski načelnik Akif Fazlić.

BIZNIS CENTAR je mjesto gdje će mnogobrojne ciljne grupe imati priliku ostvariti svoje ideje. Prvenestveno, to su mala  i srednja preduzeća,  populacija mladih ljudi , kao  i svi građani općine Ilijaš. Pored navedenih aktivnosti koje će se vremenom uspostavljati unutar BIZNIS CENTRA, potpisan je i  Memorandum o razumijevanju i saradnji sa Finansijsko-informatičkom agencijom (FIA), tako da će oni nuditi svoje usluge unutar Centra.

Početkom marta u BIZNIS CENTRU održat će se  dvodnevna edukacija za privrednike i dio uposlenika Općine Ilijaš, te će se unutar BIZNIS Centra provoditi aktivnosti projekta YEP inkubator poslovnih ideja.

izvor:radioilijas.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije