Investicije / PROJEKTI

Tokom godine počinje uređenje bivše kasarne Nedžarići

20.07.2020. 14:45 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić posjetio je Općinu Ilidža te je time nastavljena dobra praksa međusobne saradnje kao i sagledavanje problema s kojima se susreću.

Načelnici općina, Senaid Memić i Semir Efendić su razgovarali i o realizaciji izgradnje zabavnog parka na prostoru nekadašnje kasarne Nedžarići, te da će tokom ove godine početi rad na uređenju tog područja.

Podsjetimo, radi se o  50.787 kvadratnih metara zemljišta sa pripadajućim objektima u nekadašnjoj kasarni koje je odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine nedavno dato na privremeno korištenje Općini Ilidža bez naknade.

"Općina je budžetom za ovu godinu predvidjela određena sredstva za početak realizacije ovoga projekta, a isto je uradila i Općina Ilidža", kazao je Efendić ranije za portal Akta.ba, pojašnjavajući  kako će pomenuti prostor, iako znatno manji, biti preuređen na sličan način kao što je to urađeno u bivšoj kasarnoj Safet Zajko.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije