Tursko-švicarska firma "Dido" donosi u Tarčin dašak Geneve

15.02.2018. 14:10 / Izvor: Akta.ba
Tursko-švicarska firma 'Dido' donosi u Tarčin dašak Geneve
OTVORI GALERIJU

Ova firma je prošle godine u Tarčinu (općina Hadžići) počela izgradnju luksuznog naselja koje će činiti 29 vila.

Tursko-švicarska firma "Dido" prošle godine je u Tarčinu (općina Hadžići) počela izgradnju luksuznog naselja koje će činiti 29 vila.

Firma GPI Konjic kojoj je povjeren ovaj jedinsteni projekat po sistemu "ključ u ruke" je na polovini posla. Izgrađeno je već 14 vila, a ubrzo kreće izgradnja i preostalih u projektu.

Selma Maljić, koordinatorica projekta za poslovni portal Akta.ba kaže kako će se područje Golden Hillsa, osim vila sastoji od bazena koji se mogu podesiti i za zimsku i ljetnu upotrebu zahvaljujući posebnom sistemu. U okviru kompleksa će se nalaziti i sauna, jacuzzi, slana soba, sportski salon, fitness, pješačka staza, sportski tereni za košarku, nogomet i tenis, kafić, restoran, pekara visoke kvalitete, dječje igralište...

Vile Golden Hillsa će biti opremljene pametnim kućnim sistemom, poput kamera i isistema za praćenje, brzog interneta i kablovske televizije. Stanari ovog naselja će moći uživati i u drugim pogodnostima koje se nalaze u okviru njihovih domova, a kao što su: kamin, roštilj, sauna, hamam i privatni bazen u vrtu.

Velika pažnja vodi se i oko materijala koji se koriste za unutrašnje i vanjske radove.

Investicija je vrijedna oko sedam miliona eura, a kako je kazala Maljić planirano je da se sa njom završi do kraja 2018. godine ukoliko dozvole vremenski uslovi.

Početna cijena vila u Golden Hillsu sa uključenim PDV-om je 220.000 eura i kreće se do 300.000 eura.

"Ono što je jako bitno, jeste da se iza svake kupovine nalazi Ziraat Banka, što daje klijentima svaku garanciju."

Maljić pojašnjava, kako Dido planira da gradi još jedno stambeno naselje u Tarčinu, nadomak Golden Hillsa. Riječ je o projektu "Geneve" u kome će biti izgrađeno 20 vila.

"Više detalja o novom projektu još nemamo. Mogu reći samo da će se graditi vile koje su po površini biti veće od onih u Golden Hillsu", kaže  Maljić, naglašavajući kako iza kompanije "Dido" nalazi i jako ozbiljan investitor koji već 20 godina radi na ozbiljnim projektima koji su implementirani u Švicarskoj.

Govoreći o saradnji sa državnim institucijam u BiH, pohvalila je saradnju sa Općinom Hadžići, koja im je maksimalno izlazila u susret tokom realizacije projekta.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije