U Boljakovom Potoku gradi se sportsko igralište

04.04.2018. 13:50 / Izvor: Akta.ba

Igralište će biti ograđeno, a za njegovu izgradnju Općina Novi Grad iz budžeta je izdvojila 158.000 KM.

Stanovnici jednog od najvećih novogradskih naselja Boljakovog Potoka uskoro će dobiti još jedno sportsko igralište.

Igralište se gradi u ulici Hekim Oglu Ali-paše, gdje je Općina Novi Grad Sarajevo otkupila zemljište za potrebe gradnje sportskog terena, kako bi najmlađim stanovnicima ovog dijela naselja osigurala mjesto za igru i rekreaciju.

Namijenjeno je za košarku i mali nogomet i bit će osvijetljeno, tako da će se moći koristiti i u večernjim satima. Njegovom izgradnjom stanovnici ovog dijela naselja, dobit će prostor na kojem će djeca i omladina moći provoditi slobodno vrijeme.

Igralište će biti ograđeno, a za njegovu izgradnju Općina Novi Grad iz budžeta je izdvojila 158.000 KM.

Prema riječima šefa gradilišta Evelina Marušića, u toku su zemljani i armirano-betonski radovi, a pri kraju je izgradnja potpornih zidova, koje je bilo neophodno izgraditi kako bi se dobila ravna ploha na kojoj će se igralište graditi.

"Ostalo je da završimo još jedan potporni zid, nakon čega ćemo raditi ravnanje terena, betoniranje podloge igrališta, a potom i asfaltiranje sportske plohe. Nakon što se završe navedeni radovi, uslijediće montaža ograde oko cijelog igrališta, postavljanje tribina, klupa za sjedenje, golova, koševa i ostalog mobilijara", pojasnio je Marušić, ističući da će radovi biti završeni i prije predviđenog roka, odnosno do kraja maja.

Naselje Boljakov Potok nije imalo niti jedno igralište do prije tri godine, kada je u Potur Šahidijinoj ulici izgrađeno dječije sportsko igralište, međutim kako se radi o naselju sa velikim brojem stanovnika bilo je neophodno izgraditi još jedno u drugom dijelu naselja.

Osim ovog igrališta, u narednom periodu trebala bi početi izgradnja i sportskog igrališta u naselju Bojnik, na području mjesne zajednice "Dobroševići“.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije