U općini Novo Sarajevo otvoren drugi tematski park i igralište za djecu

31.10.2019. 10:14 / Izvor: Akta.ba

Za ove namjene izdvojeno je oko 440.000 KM, a izvođač radova je firma Mibral d.o.o. Sarajevo.

Svečanim puštanjem balona u zrak, općinski načelnik Nedžad Koldžo zajedno sa učenicima osnovnih škola „Čengić Vila I“i „Malta“, 29. oktobra ove godine, otvorio je park i dječije igralište u ulici Envera Šehovića iza broja 54.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je podsjetio da je prošle godine izgrađen prvi od tri tematska parka u ulici Envera Šehovića.

Prvi je za najmlađe, ali i prilagođen djeci sa poteškoćama u razvoju, odnosno umanjenim tjelesnim sposobnostima, drugi je namijenjen djeci uzrasta od šest godina i više, dok će treći park za djecu do tri godine biti izgrađen naredne godine. Za sva tri tematska parka i igrališta koja zadovoljavaju stroge evropske norme o sigurnosti planirano je oko 1.200.000 KM, naglasio je općinski načelnik.

Novootvoreni tematski park i igralište je površine oko 2.340 m² sa sportskim terenom za fudbal i košarku sa visokom ogradom i multifunkcionalnim sportskim podom, ograđenim dijelom za razgibavanje djece, kao i biciklističkom stazom.

U obuhvatu parka nalaze se klupe za odmor, kante za otpatke, stalci za bicikle, te su  uređene zelene površine sa niskim i visokim rastinjem.

Za ove namjene izdvojeno je oko 440.000 KM,  a izvođač radova je firma „Mibral” d.o.o. Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo izdvaja značajna sredstva za izgradnju i uređenje parkovskih površina i igrališta. U ovoj godini otvoren je  tematski park kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, dok je u pripremi projektna dokumentacija za izgradnju park-igrališta sa kaskadnim oblikom u naselju Hrasno brdo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije