U Vogošći planirana izgradnja novog stambenog naselja sa sportskim sadržajima

Investicije / PROJEKTI

U Vogošći planirana izgradnja novog stambenog naselja sa sportskim sadržajima

11.02.2020. 14:45 / Izvor: Akta.ba

Na 35. sjednici Općinskog vijeća Vogošća jednoglasno su u formi Nacrta usvojene Odluke o usvajanju i provođenju Regulacionog plana "Gradina 2", saznaje Akta.ba

Ovim regulacionim planom predviđena je izgradnja još jednog stambenog naselja na području ove općine.

Na atraktivnoj lokaciji u MZ Svrake planirana je izgradnja 80 individualnih stambenih objekata i sportsko - rekreativnih sadržaja.

Nacrtom Regulacionog plana "Gradina 2" na lokalitetu Gradina koji se nalazi južno od naselja Svrake, pored planirane izgradnje spomenutih 80 individualnih stambenih objekata spratnosti P+1, planirana je i izgradnja četiri objekta kolektivnog stanovanja spratnosti P+2, jedan objekat društvene infrastrukture spratnosti P+2, tu su još i dvije parcele za potrebe sporta i rekreacije a planirana je i izgradnja saobraćajne, komunalne i energetske infrastrukture.

Investitora i finansijer ovog projekta je firma Emar Al Bosna d.o.o. Sarajevo koja je za izradu Plana izgradnje izdvojila 20.000,00 KM. 

Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, izradio i dostavio Općini Vogošća Nacrt Odluke o usvajanju Regulacionog plana "Gradina 2" i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Gradina 2".

Nakon usvajanja, Nacrt odluke "Gradina 2" upućen je u Javnu raspravu koja će trajati mjesec dana.

Podsjećamo, prostor Regulacionog plana "Gradina 2" nalazi se na teritoriji općine Vogošća na nadmorskoj visini oko 740 m nadmorske visine. Ukupna površina obuhvata iznosi oko 7,56 ha, dok ukupna dužina obuhvata iznosi oko 1388,09 m.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije