Ukidanjem dijela trotoara izvršit će se proširenje saobraćajnice kod Službe hitne pomoći

14.01.2021. 12:05 / Izvor: Akta.ba
Ukidanjem dijela trotoara izvršit će se proširenje saobraćajnice kod Službe hitne pomoći

Održan je hitni sastanak sa ciljem rješavanja problema nastalih tokom realizacije ovog projekta.

Nakon svakodnevnih pritužbi građana na dinamiku izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska u neposrednoj blizini objekta Službe za hitnu pomoć što je prouzrokovalo već nekoliko mjeseci otežano odvijanje saobraćaja na ovom lokalitetu, na inicijativu Općine Novo Sarajevo održan je hitni sastanak sa ciljem rješavanja problema nastalih tokom realizacije ovog projekta.

Naime, radovi na izgradnji podzemne garaže su trebali biti okončani u novembru 2020. godine ali kako su se javile poteškoće sa izmiještanjem podzemnih instalacija komunalnih preduzeća na tom dijelu radovi su obustavljeni dok se ne riješe administrativno – pravne obaveze i stvore uslovi za ponovno uvođenje izvođača radova, što je u međuvremenu prouzrokovalo dodatne probleme oko odvijanja saobraćaja na ovom lokalitetu.

Donesen je zaključak da Direkcija za puteve KS, kao nadležni upravitelj, ukidanjem dijela trotoara izvrši proširenje saobraćajnice formiranjem dodatnog prostora čime će se omogućiti lakše odvijanje saobraćaja, kao i sigurno kretanje vozila hitne pomoći, te ostalih motornih vozila koja trebaju da pristupe objektu Službe hitne pomoći.

Iz Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo istakli su da su već pokrenuli nekoliko paralelnih procesa, te da se nastavak radova na izgradnji podzemne garaže G3 planira u narednim danima, dok će planirani rok završetka izgradnje ovog saobraćajnog objekta biti od 3 do 4 mjeseca od uvođenja izvođača u posao.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije