Investicije / PROJEKTI

Uložena žalba na postupak odabira izvođača izgradnje prve faze I transverzale

27.06.2018. 09:29 / Izvor: Akta.ba

Samo par dana nakon što je objavljena vijest da je nakon 11 godina izabran izvođač radova na realizaciji prve faze izgradnje I transverzale, dionica II: Bare - Tunel KG - D.Hotonj, poddionica: Rondo Bare - Tunel KG od km 2+280 do km 3+420, uložena je žalba u postupku ove javne nabavke, saznaje Akta.ba.

Direkcija za puteve Kantona Sarajevo kazala je da je na navedenu odluku, drugorangirani ponuđač, Euroasfalt d.o.o. Sarajevo dostavio žalbu dana 11.06.2018.godine. Kako kažu cijeli postupak će se nastaviti po okončanju rješavanja po žalbi, te ukoliko ista bude ocjenjena neosnovana od strane ugovornog organa žalba će biti proslijeđenja na postupanje Uredu za razmatranje žalbi u BiH.

Kako navodi Euroasfalt, uvidom u Ponudu izabranog izvođača JV Hering d.o.o Široki Brijeg, konstatovali su da je protekao rok od pet dana od prijema obavijesti i Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i da nije dostavljen ni jedan od traženih Elaborata u roku koji je ostavio Ugovorni organ iako se ponuđač u Izjavi obavezao na to, te su zbog toga uložili žalbu.

Podsjećamo, da je za izgradnju ove dionice kao najpovoljnija ponuda pristigla od kompanije BBM d.o.o Sarajevo i JV Hering d.o.o. Široki Brijeg. Vrijednost ugovora procjenjen je na 12.708,028,28 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije