U toku radovi na proširenju ulice Numan - paše Ćuprilića u Naselju Sokolje

07.01.2020. 08:48 / Izvor: Akta.ba
U toku radovi na proširenju ulice Numan - paše Ćuprilića u Naselju Sokolje

Ovim radovima realizira se još jedan projekat planiran Programom Novi Grad 2020.

U ulici Numan - paše Ćuprilića, koja prolazi kroz jedno od najgušće naseljenih dijelova Novog Grada, Naselje heroja Sokolje i povezuje ga sa Briješćem, u toku  su pripremni radovi za proširenje saobraćajnice. 

Radi se o glavnoj naseljskoj saobraćajnici, koja nema trotoar, a kojom se odvija javni gradski prevoz, svakodnevno je koristi veliki broj vozila, ali i pješaka, a naročito djece koja idu u Osnovnu školu „Sokolje“. Realizacijom ovog projekta obezbijedit će se uslovi za izgradnju trotoara za pješake i proširenje ceste za nesmetano mimoilaženje vozila.

U sklopu projekta, za koji je Općina Novi Grad iz budžeta izdvojila oko 100.000 KM, radit će se uklanjanje postojećih zidova i proširenje saobraćajnice, te izgradnja novih potpornih zidova, čime će se stvoriti uslovi za proširenje ceste i izgradnju trotoara i bezbjednije kretanje pješaka, ali i odvijanje motornog saobraćaja.

Ovim radovima realizira se još jedan projekat planiran Programom "Novi Grad 2020", a koji se odnosi na sanaciju i proširenje glavnih naseljskih saobraćajnica kojima se odvija javni gradski prevoz. U pripremi je i proširenje ulaza u naselje Sokolje iz ulice Safeta Zajke.

U zavisnosti od vremenskih uslova, u ulici Numan - paše Ćuprilića, u narednom periodu se očekuje i nastavak projekta rekonstrukcije stare i dotrajale vodovodne mreže u gornjem dijelu ulice, kao i priključenja stambenih objekata na novoizgrađenu vodovodnu mrežu. Nakon tih radova pristupit će se rekonstrukciji kolovoza, asfaltiranju ceste u punom profilu, te izgradnji trotoara i postavljanju ivičnjaka.

Time će najveći dio Naselja heroja Sokolje dobiti potpuno novu vodovodnu mrežu, ali i novu saobraćajnicu. Radovi će biti izvedeni i u ostatku naselja, gdje je uz navedene infrastrukturne projekte, planirana i izgradnja sportsko - rekreacionog centra koji će se graditi u blizini Osnovne škole. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije