Projekt savremene vikendice na Vlašiću: Funkcionalnost, estetika i neopisiv pejzažni pogled

20.01.2021. 11:44 / Izvor: Akta.ba

Objekat posjeduje fitness sobu uz jedan porral objekta, dok uz drugi je jasna vizura iz prostora za odmor i relaksaciju

Po projektu arhitektonskog studia Ledić Arhitektura iz Travnika, autora Josipa Ledić, dia.  i Sanjina Mulamuhić, dia., vikendica na Vlašiću je dizajnirana odnosno inspirisana projektom “A-frame cabin” (Lake Tahoe, California) autora “Todd Gordon Mather Architect”, i to po želji samog investitora. Sve ostalo kao što su dispozicija i uklapanje na lokaciju u Šišavi (Vlašić) je rađeno prema projektnom zadatku, piše M-kvadrat. 

 

Objekat se nalazi uz cestu s koje se pristupa na parking prostor, a teren lokacije je u blagoj padini. Veliki stakleni portali na ovoj kući prosto “traže” ambijente kao što je planina Vlašić. S jedne strane portal nam pruža pogled prema šumi i drveću dok se s druge strane doživljava neopisiv pejzažni pogled niz padinu.

Po dispoziciji, objekat posjeduje fitness sobu uz jedan porral objekta, dok uz drugi je jasna vizura iz prostora za odmor i relaksaciju. Funkcionalnost, estetika i lokacija su imperativi ovog objekta koji pokazuje sklad i formu projektovanja u novom savremenijem obliku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije