Skenderija: Srušena zgrada bivšeg hotela Gaj, gradi se novi stambeno-poslovni prostor

24.05.2021. 12:59 / Izvor: Akta.ba
Skenderija: Srušena zgrada bivšeg hotela Gaj, gradi se novi stambeno-poslovni prostor

Spratnost novoplaniranog objekta je P+6.

Srušena je zgrada bivšeg hotela Gaj na Skenderiji, gdje je u toku uklanjanje postojeće građevine zbog pripreme gradilišta.

Iz Općine Centar su nam kazali da je za uklanjanje izdato pravosnažno odobrenje nadležne općinske Službe za urbanizam i zaštitu okoliša.

"Općinski načelnik je putem Službe za urbanizam i zaštitu okoliša Općine Centar Sarajevo, rješavajući po zahtjevu "TRUST-INVEST" d.o.o. Sarajevo, za izdavanje urbanističke saglasnosti za izgradnju stambeno-poslovnog objekta na lokalitetu Skenderije u Sarajevu, na osnovu čl. 48. i 54. Zakona o prostornom uređenju Kantona Sarajevo  i člana 200. Zakona o upravnom postupku  dana 26.5.2020.godine donio je urbanističku saglasnost za izgradnju stambeno – poslovnog objekta. Urbanističko tehnički uvjeti su u potpunosti definisani u skladu sa važećom detaljno planskim dokumentacijom , odnosno Izmjenama i dopunama UP-a Skenderija", rekli su nam iz Općine. 

Površina koja se rezerviše za izgradnju novog stambeno-poslovnog objekta, zauzima prostor sa tlocrtnom površinom od cca 845 m2, dok sami objekat zauzima bruto građevinsku površinu od 6.143,00 m2.

Spratnost novoplaniranog objekta je P+6.

Photo: Sarajevo Construction

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije