Otvorene nove prostorije SPKD "Prosvjeta" u Doboju

26.06.2021. 12:27 / Izvor: SRNA
Otvorene nove prostorije SPKD 'Prosvjeta' u Doboju

Projekat je osiguran kroz organizacionu, institucionu održivost unapređenjem rada pozorišta za djecu i omladinu "Pozorištance".

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, dobojski gradonačelnik Boris Jerinić i predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva SPKD "Prosvjeta" iz Doboja Obrad Jović, otvorili su danas u ovom gradu nove prostorije Društva, a grantom Savjeta ministara je za njihovu adaptaciju obezbijeđeno 90.000 KM.

Sredstva su izdvojena iz granta "Sufinansiranje projekata institucija kulture u BiH", a projektom je predviđeno da se prostor iskoristi i za organizovanje dramskih radionica, muzičkih manifestacija, te za osnivanje dječijeg pozorišnog festivala "Dječija vrteška", u kojem će učešće uzeti amaterska pozorišta iz regiona Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Federacije BiH /FBiH/.



Cilj projekta je osigurati razvoj i aktivnog učešća dječije publike u kulturi, učiniti dostupnim kulturne sadržaje svakom pojedincu u zajednici, djeci, mladima, kao i licima sa posebnim potrebama, te opremanje prostora za dječije pozorište, stvaranje neophodnog prostora mladim umjetnicima za rad, unapređenje pozorišne umjetnosti i života u lokalnoj zajednici i regiji.

Projekat je osiguran kroz organizacionu, institucionu održivost unapređenjem rada pozorišta za djecu i omladinu "Pozorištance", koje djelovanje ostvaruje kroz rad SPKD "Prosvjeta" iz Doboja.

Festival dječijeg pozorišta "Dobojska vrteška" u narednom periodu biće uvršten u redovan kalendar kulturnih manifestacija grada Doboja, po kojem grad postaje centar pozorišne umjetnosti za djecu i mlade u regionu.

 


Novoosnovani Dječiji pozorišni festival "Dobojska vrteška", za čije osnivanje i pokretanje je izdvojeno 90.000 KM iz granta Savjeta ministara.

Cilj osnivanja ovog festivala je osigurati razvoj i aktivno učešće dječije publike u kulturi, te učiniti dostupnim kulturne sadržaje svakom pojedincu u zajednici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije