Nova saobraćajna signalizacija u ulici Azize Šaćirbegović

09.08.2021. 12:37 / Izvor: Akta.ba
Nova saobraćajna signalizacija u ulici Azize Šaćirbegović

Novih 15 znakova vertikalne i kompletna horizontalna saobraćajna signalizacija postavljena je u ulici Azize Šaćirbegović.

Novih 15 znakova vertikalne i kompletna horizontalna saobraćajna signalizacija postavljena je u ulici Azize Šaćirbegović. Poseban problem u toj ulici predstavljao je i veliki broj nepropisno parkiranih vozila, odnosno parkiranje po trotoaru.

Predloženim rješenjem  i projektom koji je dobio saglasnost nadležnog ministarstva omogućeno je nesmetano kretanje pješaka, što do sada nije bio slučaj. Osim zamjene oštećene i postavljanja nove signalizacije, izvršena je i izmjena režima saobraćaja sa formiranjem parking prostora u jednoj saobraćajnoj traci.

S ciljem da se  smanji brzina kretanja motornih vozila i vodeći računa o sigurnosti djece u blizini Šarenog parka u MZ „Trg Heroja“ izgrađena su dva objekta za smirivanje saobraćaja i uzdignuta ploha sa obilježenim pješačkim prijelazom.

Kako bi se postigao veći stepen bezbjednosti u planu je postavljanje saobraćajnih ogledala, kao i  nastavak obilježavanja horizontalnom saobraćajnom signalizacijom u Novom Sarajevu .

Radovi će se izvoditi sve dok vremenske prilike to omogućavaju.  Izvođač radova je SACOM d.o.o. Ilijaš.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije